HABER DETAYLARI

DİYANET MİLLETİMİZİN GÖZ BEBEĞİDİR


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; “Diyanet, Milletimize hizmete büyük bir heyecanla devam etmektedir. Haksız, hukuksuz ve saygısız eleştiriler ülkemize ve geleceğimize bir şey kazandırmaz.”

Diyanet ve Diyanet İşleri Başkanı’na eleştiri “hakaret” kervanına Muharrem İnce’de katıldı.

İnce, parti kongresinde yaptığı konuşmasında; “Diyanet İşleri Başkanı baştan sona yanlış. Bir de görev süresini uzattılar. 30 Ağustos’ta bu ülkenin kurucusuna bir Fatiha'yı çok gören adam, adam bile değildir benim gözümde. Adil Öksüz’ün doktora tezinde imzası olandan ne beklenir?” diyerek Diyanet İşleri Başkanı’na “adam bile değil” ifadesini kullandı.

Öncelikle şunu belirtelim: Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarımızın, Devletimizin kurucusu ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın da kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e karşı olumsuz hiçbir düşüncesi yoktur ve olamaz.

Birilerinin, Diyanet çalışanlarını Atatürk düşmanı gibi göstermeleri beyhude bir tavırdır. Unutulmaması gereken, şanlı Milli Mücadelemiz başlarken Atatürk’e ilk desteği verenlerin arasında ve yanında olanlar o günkü müftüler ve din görevlilerimizdir. Sembol isim olarak ta daha sonra ilk Diyanet İşleri Reisimiz olan, o günkü Ankara Müftümüz Rifat Börekçi hocamızdır. Amasya’da, Erzurum’da, Denizli’de Sivas’ta ve bütün illerde sayısız örnekleri vardır.

O günden gelen anlayış ve ruhla, Diyanet çalışanları Atatürk’ü rahmetle, minnetle ve şükranla anmaktadırlar ve anmaya da devam edeceklerdir. Bunun aksini söylemek, düşünmek, davranış sergilemek akla ziyandır, geçmişi inkardır ve ecdada vefasızlıktır.

Yine hep söylüyoruz; herkes herkesi eleştirebilir. Ancak, ölçüyü kaçırmak, hakaret etmek ne söyleyene ne de ülkemize bir şey kazandırmaz. Hakaret, aşağılama ve kişilik haklarını rencide etmek kimsenin hakkı da değildir. Hele hele Cumhurbaşkanlığı gibi bir makama talip olmuş, milletimizden 15 milyonun üzerinde oy almış bir siyasetçinin, Diyanet İşleri Başkanı’na “adam bile değildir” sözü asla ve asla kabul edilemez.

Anayasal bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığı’mız; “Laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek,” “İslâm dininin inanç, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak” görevini dün olduğu gibi bugün de eksiksiz olarak yerine getirmeye devam edecektir.

Bu itibarla; siyasetçiler, gazeteciler, sivil toplumun yöneticileri, sanatçılar gibi toplumun göz önünde olan kişileri, sözlerinde daha dikkatli olmaları kaçınılmazdır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza güzel örnek olmak, hepimizin başta gelen görevleri arasındadır.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder