HABER DETAYLARI

"PCR TESTİNİN HAFTADA İKİ GÜN ZORUNLU OLMASI ANLAMSIZDIR."


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 13 Eylül 2021 tarihinde başlayacak, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Kur’an Kursları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Genel Başkan Ünal şunları söyledi; Covid-19 salgın sürecinde Kur’an kurslarında uzaktan eğitime devam edilmiştir. Ancak, uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimin yerini tutmadığını öğretici arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz beyan etmektedirler.  

Kur’an Kursu Öğreticilerimiz, öğrencilerimize faydalı olabilmek için her türlü özveriyi göstermişlerdir. Buna rağmen, hem ekonomik, hem de araç gereç ve teknik eksikliklerden dolayı uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerin de bulunduğu bir gerçektir.

Bu nedenle, Kur’an kurslarında yüz yüze eğitim-öğretimin 13 Eylül 2021 tarihinde başlayacak olması önemlidir.

Genel Başkan Ünal; “Salgının yayılmaması, öğrenci, öğretici ve çalışanların sağlığının korunması için gerekli bütün tedbirlerin geciktirilmeden alınması gerekmektedir. Kurs mekânlarının temizlik şartları bakımından gerekli kontrol, bakım ve onarımları bitirilmelidir.

Özellikle, 4-6 yaş grupları için Kur’an Kursu Öğreticilerimize yardımcı personel verilmesi cihetine gidilmelidir.

Sağlık Bakanlığı ve bilim insanlarının söylediği Covid-19 salgınına karşı, şimdilik aşıdan başka bir gerecin olmadığıdır. Bunun içindir ki; Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, Diyanet çalışanlarına özellikle de din görevlileri ile Kur’an kursu öğreticilerine aşıda öncelik talep etmiştik.

6 Eylül 2021 tarihinde başlayacak eğitim-öğretim yılında, özellikle aşı olmayan öğretmenlerden haftada iki kez PCR testi istenileceği, İçişleri ve Sağlık Bakanlığı genelgelerinde belirtilmiştir.

Görünen o ki; Milli Eğitim’de olduğu gibi, 13 Eylül 2021 tarihinde eğitim-öğretime başlayacak Kur’an kurslarında da aynı PCR testi uygulaması olacağıdır.

Zorunlu PCR testinin haftada iki kez istenilmesi uygulanabilir değildir. Sadece Kur’an kursu öğreticilerine zorunlu test yaptırmasını istemek, aşı olma amacına hizmet etmeyecektir.

Virüs salgınına karşı aşı olmayı teşvik etmek, yönlendirmek ve bilgilendirmek daha etkin bir yöntem olacaktır.

Zorunlu PCR testi istemenin uygulanabilirliği, takibi ve çalışanlar açısından kabul edilebilirliği noktasından doğru bir yaklaşım olarak görmüyorum. Nihai hedefin, bütün vatandaşlar gibi çalışanların aşı olmasını teşvik olarak gördüğümüz zorunlu PCR testi uygulamasının, aynı zamanda kısır çekişmelere zemin hazırlayacağı kanaatindeyim. Kararın yeniden değerlendirilmesi ve sağlıklı bir çözüm bulunmasının daha gerçekçi olacağını düşünüyorum” dedi.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder