HABER DETAYLARI

FETHİN 568. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN


“Yürü, hâlâ ne diye kendinle savaştasın? Fâtih`in İstanbul`u fethettiği yaştasın.” (A.Nihat Asya)

Sultan Alparslan, 1071 yılında Malazgirt zaferiyle Müslüman Türk milletine Anadolu’nun kapısını açtı. Bundan böyle de Anadolu topraklarının ebediyen Türk yurdu olması sağlandı.

Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) "İstanbul elbete fetholunacaktır. O`nu fetheden komutan ne güzel komutan ve O`nun askeri ne güzel askerdir!..." buyruğuna mazhar olmak için birçok seferler yapılmıştır.  Bu özel şehir İstanbul’un fethi, şanlı ecdadımız Fatih Sultan Mehmet Han ve onun askerlerine nasip olmuştur.

568’inci yıldönümünü kutladığımız bu kutlu fetih, Türk-İslam mührünün çağlara vurulmasıdır. Eski çağın kapatılarak, yeni bir çağın açılmasıdır.

29 Mayıs 1453 İstanbul’un fethiyle; dil, din, ırk farkı gözetmeksizin bütün insanlığa, hak, hukuk, adalet, merhamet ve kardeşlik hakim olmasının yolu açılmıştır.

İki kıtayı birleştiren, dünya şehirlerinin gözdesi ve incisi olan İstanbul’u fethederek, bizlere ve Türk-İslam dünyasına hediye eden Fatih Sultan Mehmet Han’a, şanlı askerlerine ve ecdadımıza Yüce Allah’tan (cc) rahmet diliyoruz.

İstanbul’un fethinin 568. yıldönümünü kutluyoruz.       




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder