HABER DETAYLARI

19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; “İstiklal ve istikbalimizden asla vaz geçmeyiz.”

Milletler, kendi geleceklerini belirleyebilmek için mücadele etmek zorundadırlar. Bazı toplumların bağımsız veya birilerinin egemenliği altında yaşaması önemli olmayabilir. 

Türk Milleti, tarih sahnesine çıktığı günden itibaren, hürriyetinden asla taviz vermemiştir. Esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir. Bağımsızlığı için, hangi şart olursa olsun canını ortaya koymuştur. Bu tavrı ile mazlum milletlere de hep örnek olmuştur.

Anadolu coğrafyasından, Türk ve İslam adını silmek isteyen emperyalist devletler, bu amaçlarından hiç vaz geçmediler. Osmanlı İmparatorluğu’nun dağılma sürecine girdiği andan itibaren, sinsi palanlarını uygulamaya başladılar. Bunun için, işgaller, yağmalar ve katliamlar yapmışlardır. Tek amaçları, Türk Milleti’ni kalıcı olarak Anadolu’dan çıkarmak,  hatta varlığını ortadan kaldırmak olmuştur.

Hain hesapları yapan emperyalist anlayışın unuttuğu ise; Müslüman Türk Milleti’nin asla ve asla esaret altına girmeyeceği ve istiklalinden ne şart olursa olsun vaz geçmeyeceği gerçeğidir.

16 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk’ün öncülüğünde İstanbul’dan başlayan yolculuk, 19 Mayıs 1919 tarihinde bağımsızlık ateşinin yakıldığı Samsun’da alevlenerek dirilişi başlatmıştır.

Türk Milleti; mandayı, esareti ve başkasının emrine girmeyi kabul etmediğini ve vatan topraklarımızın ebediyen bağımsız olacağını, bütün dünyaya gür bir sesle haykırmıştır. Ölürsek şehit, kalırsak gazi anlayışıyla mücadele başlamıştır.

19 Mayıs tarihi işgale başkaldırı olduğu kadar, geleceğin inşasına da başlangıçtır. 19 Mayıs, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimize bayram olarak hediye edilmiştir. Bunun için, gençlerimizin bedeni ve ruhsal olarak sağlıklı yetişmeleri için gerekli önlemler alınmalıdır. Milli ve manevi değerlerimizle bezenerek, teknik ve bilim olarak en üst seviyede eğitilmesi, geleceği şekillendirecek anlayışla geliştirilmesi sağlanmalıdır. Bugünün gençlerinin yarınlara hazırlanmasında ve yetişmelerinde ihmale yer olmamalıdır.

Atalarımızdan emanet aldığımız, şehit kanlarıyla sulanmış vatan topraklarımızı ve Devletimizi yarınlara daha da güçlü götürecek bugünün gençleridir. Gençlerimize, dünü unutmadan, yarınlara güçlü ve emin adımlarla gitmelerini sağlayacak zemin hazırlanmalıdır.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyor, ya istiklal, ya ölüm anlayışıyla, işgalcilere başkaldırarak milli mücadeleyi başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder