HABER DETAYLARI

YIKILASIN İSRAİL, KUDÜS BİZİM DAVAMIZDIR


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın; İsrail polislerince 07 Mayıs 2021 Cuma günü Mescid-i Aksa’da yaptıkları barbar saldırı ile ilgili açıklaması: 

Siyonist İsrail’in katil polislerince, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı ve Şeyh el-Cerrah mahallesinde 07 Mayıs 2021 Cuma günü mübarek ramazan ayında ve kadir gecesinin öncesinde, teravih namazı kılan Filistinlilere yönelik saldırılarını nefret ve şiddetle kınıyoruz. 

Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinlilere yaptıkları saldırılarda çok sayıda Filistinli sivilin yaralanmasına sebep olan saldırılar, asla ve asla kabul edilemez bir barbarlıktır.

İbadetlerini yaptıkları sırada çocuk, kadın ve yaşlı demeden İsrail polislerinin bu zulümleri, artık dayanılmaz hale gelmiştir. Sözde Medeni dünya sessizdir, Arap alemi derin uykudadır.

İsrail bu terör faaliyetlerini yıllardır aralıksız sürdürmektedir. Ramazan ayı boyunca Filistin halkının ibadet özgürlüğünü gasp etmektedir. Son gelinin noktada bu akşamki olaylara sebebiyet veren ve sorumlu olan İsrail Hükümeti, bu saldırgan ve barbar tutumuna bir an evvel son vermelidir.

Öncelikle, İslam ülkeleri başta olmak üzere, tüm dünya gerekli adımı atmalıdır. Bütün dinler için kutsal olan Kudüs mutlaka özgürlüğüne kavuşturulmalıdır.

Müslümanların kutsalı olan Mescidi Aksa, siyonist İsrail zulmünden kurtarılmalıdır. Özellikle Arap ülkeleri tek ses olarak İsrail’e her türlü yaptırımı uygulamalıdır. Batılı devletlere de baskı yapılarak İsrail’in bu vahşetlerini sonlandırması sağlanmalıdır.

Elbette önce Filistin tek ses ve tek nefes olabilmelidir. Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı acil ve güçlü karar almalıdır.

Menfur olaylarda yaralanan Filistin’li kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Kudüs bizim davamızdır. İnanıyoruz ki zalimler er geç hak ettikleri cezayı bulacaklardır.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder