HABER DETAYLARI

BİN AYDAN HAYIRLI OLAN KADİR GECESİ KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın Kadir Gecesi mesajı:

Kadir Gecesi, Milletimizin ve İslam Aleminin huzur, esenlik, birlik ve beraberliğine vesile olsun. Bütün insanlığa sağlık, barış ve saadet getirsin.

Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de, “bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesine kavuşmak bizleri mesut etmiştir. Belki, idrak edeceğimiz son Kadir gecesi anlayışıyla, ona gerekli özeni göstermeliyiz.

Kadir gecesinin coşkusunu yaşarken, bir taraftan da içimizi bir hüzün kaplıyor. Onbir ayın sultanı Ramazan ayının sonlarına yaklaşmış oluyoruz. Elveda ya şehri ramazan demeye hazırlanıyoruz. Peşinden, o hüzünlü anların yerini, kavuşacağımız bayram sevinci dolduruyor.

Kadir gecesi, Kur’an’ın indirilmeye başlandığı, bütün dünyayı huzurun kapladığı bir zaman dilimi. Dua, niyaz ve yakarışların kabul edildiği müstesna bir gece. Bu geceye özel önem verilmesi, insanlık için kurtuluş ve hidayet rehberi olan Kur’an’ın indirilmeye başlanmış olmasıdır.

Kadir gecesini gerçek manada idrak edebilmenin yolu, Yüce Allah’ın bizlerin kurtuluşu için gönderdiği Kur’an-ı Kerim’i okumak, anlamak ve yaşamakla mümkün olabilir.

Kadir Gecesi, önce kendimizden başlayarak, muhasebe yapmamıza vesile olmalıdır. Hidayetimiz ve kurtuluşumuz için gönderilen Kur’an’ı hayatımıza, insanlarla, canlılarla ve tabiatla olan ilişkilerimize ne kadar yansıttığımızı ölçmeye zemin olmalıdır.

Kadir Gecesini hata, günah ve eksikliklerimizden uzaklaştığımız geceye çevirebilmeliyiz. Onları bir daha yapmamak üzere tövbe ederek, af ve mağfiret dileyerek, yeni bir başlangıç yapabiliriz. Güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen sevgili Peygamberimiz’in (sas) örnek hayatını öğrenerek, yaşantımıza yön verebiliriz. Şahıs olarak güzel ahlaklı olabildiğimizde, toplumun da erdemli ve hayırlı bir hale gelmesine vesile olabiliriz.

Her işimizi Allah’ın rızasına uygun yapabilmeliyiz. Böyle önemli ve özel geceler, bizlerin hayatlarında kalıcı ve güzel değişikliklere vesile olmalıdır. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” şiarıyla; yardımlaşma, dayanışma ve kardeşini düşünme gibi güzel hasletler yaygınlaştırılmalıdır. Birileri sınırsız rahatlık içerisinde iken, başkaları yokluk, fakirlik, açlık ve sefalet içerisinde ise huzur ve esenlikten bahsedemeyiz. İmkanı olanların zekat, sadaka ve yardımlarını muhtaçlara vermeleri, toplumun birlikte huzurlu bir şekilde yaşamasını da sağlayacaktır. Bunu, sadece Allah’ın rızasını kazanmak için, incitmeden ve gösterişten uzak olarak yapabilmeliyiz.

Sevgili Peygamber Efendimiz’in (s.a.s) “Kul, kardeşinin yardımında olduğu sürece, Allah da onun yardımcısı olur.” buyurduğu gibi kimsesizlerin, fakirlerin, yetimlerin ve bütün muhtaç olanların yüzleri güldürülmelidir. Kendimiz için ne istiyorsak, Müslüman kardeşimiz için de onu isteyebilmeli ve yapabilmeliyiz. Sevgili Peygamberimiz’in (sas) Veda Hutbesinde; “Rabbiniz birdir, babanız birdir. Hepiniz Adem’densiniz, Adem’de topraktan yaratılmıştır” sözleri unutulmamalıdır.

Bu duygularla, milletimizin ve bütün İslâm âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, Yüce Allah’tan yaptığımız dua ve ibadetleri, tuttuğumuz oruçları kabul etmesini niyaz ediyorum. Kadir Gecesinin, bütün insanlığa huzur ve esenlik getirmesini, karşı karşıya kaldığımız salgından ve bütün kötülüklerden kurtuluşa ermemizi, Ramazan bayramına da sağlık ve huzurla kavuşmamızı diliyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder