HABER DETAYLARI

SAĞLIĞIMIZ İÇİN SİGARAYI BIRAKABİLİRİZ


KAPANMA SÜRECİ SİGARA BIRAKMA SÜRECİ OLSUN

29 Nisan akşamından itibaren 18 günlük tam kapanma ismi ile çeşitli tedbirler alındı. Bu tedbirlerin olumlu sonuç vermesi için, tüm vatandaşlarımızın birlikte bu tedbirlere uymalarıyla mümkündür. Alınan bu karar bizlerin, milletimizin yarınlarını sağlıklı olarak yaşayabilmemiz içindir. Bir taraftan da aşı çalışmaları süratli bir şekilde devam etmelidir. Devletimiz de gerekli yardımları geciktirmeden mağdur olanlara yapmalıdır. Kapanma sürecinde de olsak maske-mesafe-temizlik kurallarına harfiyen uymalıyız.

Bu günleri hep birlikte gelin fırsata çevirelim. Sağlımıza zararlı olduğu çeşitli raporlarla ispatlanmış ve bu salgında da olumsuz etkileri olan sigara tüketimini bitirelim.

Sigara içen tüm insanlarımız kullanmayı bırakabilirler. Tiryaki düzeyinde kullanıcı vatandaşlarımız Devletimizin sağlamış olduğu imkanlardan faydalanabilirler. Yeşilay’dan, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumlarından destek alabilirler. Bir taraftan da sigarayı bırakarak bütçelerine de katkıda bulunmuş olurlar.

Çocuklarımıza sigara içmeyerek güzel örnek olalım. Onların yarınlara daha sağlıklı ulaşabilmesi için ve 18 günlük kapanma sürecini sağlıklı bir şekilde yaşayabilmeleri için sigarayı bırakmanız faydalı olacaktır. Ailenizin, çocuklarınızın geleceğini düşünerek sigarayı bu kapanma sürecinde bırakalım.

Bu 18 günlük kapanma sürecinde sigara kullanımının azalması ve azaltılabilmesi içinde Devletimiz gerekli tedbirleri alabilir. Sigara satışında yaş sınırını yukarıya çekebilir.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder