HABER DETAYLARI

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN


Şanlı tarihimiz eşsiz hatıralarla doludur. Milletimiz, en zor şartlardan iman, inanç ve kararlılıkla birlikte çıkmayı başarmıştır. 23 Nisan 1920’de bütün dünyaya, egemenliğin millete ait olduğunu ve bağımsızlığımızı gür bir sesle haykırmıştır.

Büyük Millet Meclisimiz, Hacı Bayram Camiinden başlayan tekbir ve dualarla, 101 yıl önce işgale ve yok olmaya karşı muhteşem mücadelesine başlamış ve bu mücadelesi ile de Gazi Meclis olmuştur.

Yedi düvelin vatan topraklarımıza saldırmasına, milletimizi yok etmek istemesine karşı, kahraman ordumuzun şerefli mücadelesi, dünya durdukça dilden dile anlatılacaktır.

Aynı zamanda 23 Nisan, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza armağan edilmiş bir bayram günü olmuştur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından sadece Türk çocuklarına değil, bütün dünya çocuklarına hediye edilmiştir.

Çocuklar geleceğimizdir, çocuklar yarınlarımızdır. İstiklal ve istikbalimizin emin olabilmesi için, çocuklarımızın her alanda ve her yönüyle, hem bedenen hem ruhen sağlıklı, bilgili ve ahlaklı yetişmeleri için gereken her şey yapılmalıdır. Tarihini iyi bilen, günü kavrayabilen ve geleceği şekillendirebilecek güçlü nesillerin yetişmesi önemlidir. 

Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yılını, geleceğimizin teminatı göz aydınlığımız çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı ve Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemizin çocukları başta olmak üzere, Doğu Türkistan’dan Filistin’e kadar bütün dünyadaki çocukların, sağlıklı, huzurlu bir şekilde çocukluklarının yaşaması dileğiyle kutlu olsun.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder