HABER DETAYLARI

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN OLARAK DESTEĞİMİZ HER DAİM SÜRECEK.


TÜRK DİYANET VAKIF-SEN OLARAK FAHRİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ, VEKİL İMAM-HATİP VE VEKİL MÜEZZİN-KAYYIMLARIMIZA DESTEĞİMİZ HER DAİM SÜRECEK.

Genel Başkanımız Nuri ÜNAL, Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri, Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin Kayyımlarımızın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Yazdıkları Mektup’a Desteğini Açıkladı.

Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri, Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin Kayyımlarımızın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdıkları mektup ile ilgili açıklamalarda bulunan Genel Başkanımız Nuri Ünal, “Kardeşlerimizin sorunları bizim sorunumuzdur, değerli çalışanlarımızın her daim yanlarında olacağız” dedi.

İşte O Mektup;

SAYIN CUMHURBAŞKANIM

 

Bizler Diyanet çatısı altında uzun yıllardır çalışan Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri, Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyımlarız.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda fahri ve vekil olarak çalışabilmek için, gereken diplomaları ve sertifikaları alarak; ÖSYM’nin yaptığı KPSS ve DHBT yazılı sınavlarını kazandık. Ardından her ilde müftülüklerin açmış olduğu mülakatları başarı ile geçerek görev almaya hak kazandık. Kimimiz 4-5 yıl, kimimiz 6-7 yıl, kimimiz de 9 yıldan beri aynı statüde çalışıyoruz ve bu süreçte hiçbir özlük hakkına sahip olmadık.

Her kadrolu Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar gibi haftanın 5 günü işimizin başındaydık. Haftalık 18 saat ek ders ücreti ile (aylık yaklaşık 1.200.-TL) sadece 9-10 gün sigortalı gösterilerek çalıştık. Kar demedik, kış demedik yüksek yol maliyetlerini dahi kendimiz ödeyerek ülkemizin en ücra köşelerine bile seve seve gittik.

Bu kadar fedakârlıklardan sonra, hevesimiz, aşkımız, azmimiz ve yaptığımız işte gösterdiğimiz yüksek başarılar göz ardı edilerek, her yılsonu üvey evlat gibi kapıya konduk. Her yıl aynı görev için yine aynı süreçlerden ve sınavlardan geçerek, başarı gösterdiğimiz ve yeterli olduğumuz tekrar tekrar teyit edilerek yeniden göreve başlatıldık; yılsonunda yine görevlendirmemizin sona ereceğini bile bile.

Yıl 2020-2021 ülkemizde ve dünyada meydana gelen pandemiden dolayı yaşanan kısıtlamalar sonrasında; sosyal güvencemiz olmadığından ilk gözden çıkarılan, mağdur edilen ve büyük bir kesimi işsiz kalan yine bizler olduk.

Fahri ve Vekil olarak çalışırken yeterli görülüp, kadro talep edince yetersiz görülmek ve gösterilmekten üzgünüz ve kırgınız.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Devletimiz büyüktür ve biz Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri, Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyımlara kadro verecek güçtedir.

Bizler, Ramazan ayı gelmeden Şahsınızdan kadro müjdesini almak istiyoruz ve buna inanıyoruz. 

Saygılarımla arz ederim.        

 

 

 

Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri, Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyımlar

 

 

(İmza)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder