HABER DETAYLARI

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ.


İSTİKLAL UĞRUNDA, NAMUS YOLUNDA
CAN VEREN MEHMED’İN YATTIĞI YER GEÇİLEMEZ

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri ÜNAL, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü mesajı:

Şanlı tarihimizin altın sayfalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Çanakkale savaşı, sadece yurdumuzun bir parçasının savunulması değildir. Ebedi yurt yaptığımız Anadolu topraklarının tamamının kurtarılmasıdır. Bu savaş, kanla alınmış bu mübarek toprakların vatan yapılmasının adıdır. Türk Milleti’ni Anadolu topraklarından atmak isteyen, yamyamlara ve kendini bilmezlere karşı yapılan şanlı bir mücadeledir.

Çanakkale, mazlum milletlerin örnek aldığı, bağımsızlığın kazanılmasında, iman dolu yüreklerin nasıl çarptığının göstergesidir. Taarruzu değil, ölüm emrini alan kahraman ecdadın, seve seve canlarını vatan toprağına emanet ettiği, ölümün üzerine göz kırpmadan gittikleri yerdir. Büyük bir dirilişin, Türk Milleti’nin ebediyen hür yaşamasının adıdır.

Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’ni küçümseyen emperyalistlere karşı verilen en güzel bir derstir. O kadar asker ve teçhizatla saldırmalarına rağmen, imanlı gönüllerin dağ gibi olduğu yerdir. Dört yıl sonra yakılacak Milli Mücadele ateşinin kıvılcımıdır. Merhum Akif’in dediği gibi; hüsran, İslam’ı kuşatmış boğuyorken, şanlı ecdadımızın büyük bir azim ve inançla, üzerine gelen demir çemberini göğsünde paramparça ettiği andır.

Yirmibirinci yüzyılda da milletimizi parçalamak ve yok etmek için hain plan yapanlara karşı, Çanakkale geçilmez anlayışıyla mücadele etmemiz gereklidir. Yetişen her çocuğumuza Çanakkale Ruhu verilmelidir. Bu ruhu almalıdır ki; vatan topraklarına göz dikenlerin, kutsal değerlerimizi yok etmek isteyenlerin hazin sonları bilinsin. Kendi sarsılmaz ve yenilmez gücünü hissetsin.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 106. yıldönümünde; eşsiz vatan topraklarında hür bir şekilde ve huzur içerisinde yaşamamıza vesile olan Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, tarihe mal olmuş bütün meçhul kahramanlarımızı dua, şükran ve minnetle anıyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.    




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder