HABER DETAYLARI

.


"KADRO MÜCADELENİZDE SİZLERİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ" 

“Türk Diyanet Vakıf-Sen Olarak Diyanet ve Vakıflar Çalışanlarımızın Her Daim Yanındayız”

Nuri ÜNAL: Diyanet İşleri Başkanlığında Kadro Bekleyen Tüm Çalışanlarımıza Verilen Sözler Yerine Getirilmelidir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri ÜNAL, 4-B sözleşmeli çalışanlar, Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri, Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin Kayyımların gündemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ünal, kamuda 4-B’li, 4-A’ıi, Fahri ve Vekil olmak üzere çeşitli statülerde çalışanlar bulunmaktadır. Özellikle 4-B Sözleşmeli çalışanlar, Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri, Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyımların problemleri bir türlü çözüme kavuşturulamıyor.

4-B Sözleşmeli çalışanlarımız kendi içlerinde 2 ayrı farklı konumda görevlerini sürdürmektedir. Bir bölümü 3+1, diğer bölümü ise sürekli sözleşmeli olarak devam ediyorlar. 3+1’e tabi olarak görevlerini ifa eden kardeşlerimiz özellikle 3 yıl belirlenen bir yerde görevlerini tamamlayarak kadroya alınacaklar, kadro aldıkları yerde de 1 yıl çalıştıktan sonra başka bir yere tayin talebinde bulunabileceklerdir.

Ancak önceki arkadaşlarımız 2019 yılı öncesinde sözleşmeli iş başı yapan çalışanlar sürekli sözleşmeli olarak devam edecekler. Nakil problemi yaşıyorlar, görevde yükselme sınavlarında yer alamıyorlar ve birçok haklardan faydalanamıyorlar, mahrum ediliyorlar.

Bu arkadaşlarımız bir taraftan kadro mücadelesi verirken bir taraftan da mahkemelere müracaat ederek adliye koridorlarında haklarını aramak zorunda bırakıldılar. Bu sebeple Sendika olarak 4-B sözleşmeli çalışanlarımızın eksiksiz bir şekilde kadrolarının tahsis edilmesi önceliğimizdir.

Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde görevde bulunan tüm sözleşmeli mesai arkadaşlarımızın kadrolarını bir an önce almaları noktasında mücadelemiz sürmektedir.

Bu itibar ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çağrımızdır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza, Maliye ve Hazine Bakanımıza çağrımızdır, bu kardeşlerimizin kadro taleplerini yerine getirilmelidir. Yaklaşan Ramazan öncesinde sizden müjdeli bir haber beklemekteyiz.

Aynı şekilde Fahri Kur’an Kursu öğreticilerimiz, Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin Kayyım olarak çalışan kardeşlerimizin yaptıkları görevler aynı. KPSS’de varlar, okulları aynı, mülakatlarda yer alıyorlar, Din hizmetleri alan sınavlarında bulunuyorlar.

4-B çalışanlarımızda olduğu gibi bu kardeşlerimizin de kadro mücadelelerinde yanlarındayız, destekçileriyiz. İstisnasız hepsi kadrolarını almalıdırlar. Türkiye Kamu-Sen olarak Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak Fahri Kur’an Kursu öğreticilerimiz, Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin Kayyımlarımızın kadro taleplerinde onların sesi olmaya devam edeceğiz.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder