HABER DETAYLARI

İSTİKLAL`İMİZİN EBEDİ MARŞI 100 YAŞINDA.


“Ruhumun senden, İlâhî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma’bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dînin temeli
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.”

Nuri ÜNAL: "Ülkemizin Her Alanda Güçlenmesi Devam Ettikçe İstiklal Marşımızı Gururla Okuyamaya Devam Edeceğiz."

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri ÜNAL, İstiklal Marşımız’ın yazılışının 100.Yılı Nedeniyle Bir Mesaj Yayınladı.

Sözlerini gururla, şerefle okuduğumuz, evlatlarımıza ve gelecek nesillere her daim miras olarak kalacak olan Dünya’nın en güzel Marşı olan İstiklal Marşımız’ın kabulünün 100.Yılı kutlu olsun.

Ülkemiz insanının olumsuzluklar içinde bulunduğu bir dönemde, emperyalistlerin pervasızca düşüncelerine karşı bir arada olduğumuz ve kenetlendiğimiz o zor günlerde,  12 Mart 1921’de 1.Türkiye Büyük Millet Meclis’inde ayakta alkışlarla okunarak kabul edilen Milli Marşımız bizlere miras olarak kalmış bizlerden de gelecek nesillere şanla şeref ile miras olarak aktarılacaktır.

Günümüzde halen bütün Dünya’nın gıpta ile hayranlık ile baktığı bu güzide toprakların, Türk Devleti olması için verilen mücadeleler dillere destandır. Yüce Cumhurumuzun kanla yazdığı destanı kalemi ile kağıda döken merhum şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Allah ondan ve arkadaşlarından razı olsun.

Varlığımızın en önemli temsillerinden bir tanesi olan, İnsanımızın ruhuna, gönlüne ilmik ilmik işlenmiş bu güzel eseri daha nice 100 yıllar okuyacağız.

İstiklal Marşımız, Türk insanın iman gücünü, cesaretini, azmini gösteren, geçmişinden aldığı kutsal değerleri ile birlikte vatanımız ve dinimiz için gözünü kırpmadan canını fedakarca kullanacağının en büyük örneğidir.

Milli mücadelenin sembolü olan al bayrağımızın gökyüzünde her daim dalgalanması için, yaşadığımız toprakların ahir vakte kadar Vatan toprağımız olarak kalabilmesi için yazılan mısralar bizlere anlatmaktadır ki; Türk halkı bağımsızlığından asla vazgeçmeyecektir.

Mehmet Akif Ersoy birliğimize, bütünlüğümüze kastetmek için bize karşı birleşen 7 düvele seslenerek, Türk halkının hislerini tarihe not düşmüştür.

“Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” diyen merhum Mehmet Akif’in dediği gibi, milletimiz ülkesine, bayrağına, ezanına, milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak, asla yeni bir marş yazılmasına müsaade etmeyecektir.

Bu duygularla İstiklal Marşı’mızın kabul edilişinin 100. yıldönümünü kutluyor.

Gül bahçesine girer gibi canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimizi, aziz ecdadımızı, İstiklal Marşı’mızı kabul eden İlk Meclis’in saygıdeğer üyelerini, bu güzide eseri bizlere hediye eden büyük vatan şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle, şükranla ve dualarla anıyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder