HABER DETAYLARI

AFET EĞİTİMİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI


İçişleri Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Konfederasyonumuz arasında Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği protokolü imzalandı. İmza törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Türk İmar-Sen Genel Başkanı Salih Demir katıldı.

SÜLEYMAN SOYLU: TÜRKİYE KAMU-SEN’İN VERDİĞİ KATKI BİZLER İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR

Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Duyarlılık gösteren tüm stk’lara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Soylu, “Türkiye Kamu-Sen’in çok değerli Genel Başkanı Önder Kahveci ve Türk İmar Sen Genel Başkanı Salih Demir’e teşekkür ediyorum. Şükranlarımızı ifade ediyoruz. Protokol hayırlı olsun. Ülkemiz afet ve deprem bölgesidir. Katkılarınızdan dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz. Sizlerin de desteğiyle nerde bu devlet haykırışları artık sona ermiştir. Tüm sivil toplum kuruluşları bu konuda duyarlılığını ortaya koyuyor. Tedbiri erteleyecek vaktimiz yok. 2021 yılını afet eğitim yılı olarak ilan ederek çalışmalarımıza hızla başladık. Eğitim verebilecek arkadaşlarımızı belirledik, tüm ülkede bu konuda eğitim verecek. Vatandaşımıza yol göstermek sorumluluğunda hareket ediyoruz.  Türkiye Kamu-Sen’in de bu sürece vereceği katkı bizler için çok değerlidir.” dedi. 

KAHVECİ: YAPILACAK HER ÇALIŞMAYA ÜLKE GENELİNDE DESTEK SAĞLAYACAĞIZ

Genel Başkanımız Önder Kahveci ise,  ülkemizin deprem ve afet bölgesi olduğuna dikkat çekerek, AFAD tarafından yapılacak her türlü çalışmaya katkı vermeye hazır olduklarını belirtti. Genel Başkanımız Önder Kahveci 2021 yılının afet eğitim yılı ilan edilmesinin önemine dikkat çekerek, “2021 yılının afet eğitim yılı ilan edilmesi sonrasında Konfederasyonumuzun bu sürece dahil edilmesini kıymetli buluyorum. AFAD son yıllarda çok ciddi bir performans sergiledi. Tabii afet ve felaketlerde  kriz yönetimi ve olaylara müdahale açısından bizzat benim de yerinde şahit olduğum gayretli çalışmaları olan AFAD, önemli kuruluşlarımız arasındadır. 

AFAD’ın çalışanlarının önemli bir kısmı da üyemiz. Gönüllüler de, AFAD’ da çok ciddi faaliyet gösterdiler. Ülkenin geldiği noktada AFAD çok ciddi bir misyon yüklendi. Çok başarılı çalışmalar yapılıyor. Bölgelerdeki teşkilatlarımız da bu konuda seferberlik ilan ederek gerekli yardımları sağlıyor. Yaşanan her felakette, sivil toplum kuruluşu olarak sorumluluk anlayışıyla çalışmalara katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ülkemizin deprem gerçeğini göz ardı etmeden, toplumsal farkındalık oluşturmak için Türkiye Kamu-Sen ailesi yarım milyon üyesiyle Türkiye’nin her ilinde, ilçesinde, örgütlü sivil toplum kuruluşu olarak yapılacak farkındalık çalışmaları ile ilgili her türlü katkıyı vermeye hazırız.           

Kurumumuz tarafından hazırlanacak görsellerle ve kendi iletişim kanallarımızla da sürece dahil oluruz. AFAD’ı çalışmalarından ötürü kutluyorum. Bizim sendikal örgüt olarak bir felsefemiz var ki, devletimizi ve kurumlarımızı ayakta tutarak haklarımızı alabiliriz. Kurumlarımızı yıpratmadan sendikal mücadele vermenin önemli olduğunu biliyoruz. AFAD’ın her türlü çalışmasına ülke genelinde katkı sağlarız” dedi. 

Tören Genel Başkanımız Önder Kahveci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun protokolleri karşılıklı olarak imzalayarak tamamlandı. 




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder