HABER DETAYLARI

REGAİB GECESİNDE BAĞIŞLANMAMIZ İÇİN DUALAR EDELİM


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 18 Şubat 2021 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece olan Regaib Kandili münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu:

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Mübarek üç ayların ilk kandil gecesi olan Regaib Gecesinde, bağışlanmamız için bol bol dua edelim” dedi.

Hayatımız, bir yıldır salgının gölgesinde geçmektedir. Aynı zamanda teknolojinin hızlı ve baş döndürücü gelişmesi ile karşı karşıyayız. Sosyal medyanın her alanda öne çıktığı böyle bir zaman diliminde, insani ilişkilerin zayıfladığı da görülmektedir. Özellikle, sosyal medyada yayılan bilgilerin doğruluğuna veya yanlışlığına bakılmadan paylaşılması, çeşitli sıkıntıları da beraberinde getirmektedir.

Manevi ikliminin içerisine girdiğimiz üç ayların habercisi de olan Regaib Kandilini, en güzel bir şekilde idrak edebilmeliyiz. Yaptığımız işlerde Yüce Allah’ın rızasını kazanabilmenin gayretinde olabilmeliyiz. Kendimize, ailemize, çevremize ve bütün insanlığa faydalı hayırlı işler yapmak için çalışmalıyız.

Bu özel gün ve geceler bizlere, günlük koşuşturmalardan, nefislerimizin sonsuz isteklerinden bir an olsun vaz geçebilmeye vesiledir. Tefekkür, tezekkür, yalvarış ve yakarışın başlamasına ve devamına fırsattır. Yüce Allah’a halisane bir şekilde yönelerek ve yalvararak, af ve mağfiret dilemeliyiz. Önemli olan, Cenab-ı Allah’ın bizlere emrettiği gibi dosdoğru olabilmemiz ve istikamet sahibi olarak yaşayabilmemizdir. Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) bizlere öğrettiği ve örnek olduğu gibi ahlaklı ve şahsiyetli insan olabilmektir.

Regaib gecesi bizleri, hoşgörü, paylaşma, merhamet ve yardımlaşamaya yönlendirmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin, soydaş ve dindaşlarımızın Regaib Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin, ülkemizin ve İslam âleminin birliğine, dirliğine ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine, sağlık, huzur ve esenliğine ve dualarımızın kabul edilerek affedilmemize vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder