HABER DETAYLARI

GENEL BAŞKANIMIZIN 2021 YILI MESAJI


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın
2021 yılı mesajı
31 Aralık 2020

2020 yılı bütün dünyada olduğu gibi, ülkemizde de Kovid-19 salgınının gölgesinde geçti. Ülkemizde toplam 20 binin üzerinde vatandaşımız, bu salgın sebebiyle hayatını kaybetti. Halen hastane ve evlerde tedavisi devam eden hastalarımız bulunmakta. Vefat eden vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Hastalara acil şifalar diliyorum.

Salgının yayılmaması için, her alanda tedbirler alındı ve alınmaya devam ediyor. Canla başla çalışan, sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, din görevlilerimize ve bütün Diyanet çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Dileğimiz, 2021 yılında aşının başlamasıyla, salgının en aza indirilmesi ve yok olmasıdır. Bunun içindir ki, bütün vatandaşlarımız kurallara uymalı, maske-mesafe ve temizliğe riayet etmelidir. Tedbirli olmak, yarınlarımızın daha sağlıklı bir hayat için olmazsa olmazımızdır.

Salgın nedeniyle toplantılar, birlikte yapılan etkinlikler ertelense de, sosyal medya ve konferans yoluyla da bir, beraber olmaya devam ediyoruz. Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın, huzurlu bir çalışma ortamının oluşmasına katkı sunuyoruz. Emeklerinin karşılığını almalarının, hak ve menfaatlerinin koruması için her alanda çalışmalarımızı yapıyoruz. Mutlu çalışanların oluşması için, yılmadan, yorulmadan ve gecesini gündüzüne katarak mücadele eden bütün arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

2022 ve 2023 yıllarını kapsayacak Toplu Sözleşme 2021 yılında yapılacaktır. Bilindiği gibi 5. Toplu Sözleşme, yetkili konfederasyonun maalesef iş bilmezliği yüzünden boşa geçmişti. Türkiye Kamu-Sen ve Sendikalarımız tekrar yetkiyi alarak, kamu çalışanlarının yüzleri gülmüş, yitirilen haklarımız tekrar alınmış olur.   

2020 yılının önemli olaylarından bir tanesi olan, Ayasofya Camii’nin tekrar ibadete açılması önemli bir gelişmedir. Emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Dileğimiz, kurumlarımızda yaşanılan olumsuzlukların 2021 yılında olmamasıdır. Başta Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımız olmak üzere, bütün kamu çalışanlarının haklarının zayi olmamasıdır. Hep söylediğimiz gibi, atama nakil ve unvan değişikliklerinde liyakat, ehliyet, bilgi, kıdem gibi olmazsa olmaz özellikler öncelik olmalıdır. Bunun oluşması için Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız.

2021 yılının Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının, problemlerinin çözüme kavuştuğu bir yıl olmasını diliyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin sonsuza dek güçlü bir şekilde var olması için, mübarek canlarını ve kanlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize huzurlu günler diliyorum.

2021 yılının kıymetli üyelerimize, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımıza, milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa sağlık, huzur ve esenlik getirmesini temenni ediyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder