HABER DETAYLARI

KADIN CİNAYETLERİNE DUR DENİLMELİ !


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın son günlerde yaşanan “Kadın Cinayetleri” ile ilgili açıklaması.

KADIN CİNAYETLERİNE DUR DENİLMELİ

Akademisyen Aylin Sözer'in sapkınca yakılarak katledilmesi, Malatya’da Selda Taş ve Gaziantep’te Vesile Dönmez'in silahla katledilmesi vicdanları bir kez daha ve derinden sızlatmıştır.

Kadınlara uzanan insanlık dışı bu melun anlayışta olanları şiddetle ve nefretle kınıyorum.

Kadına şiddetin son bulması için atılması gereken her türlü adımın sonuna kadar destekçisiyiz. Türkiye bu kambur ve ayıptan kurtulmalıdır.

Bu habis ruhlu kişiler en ağır ceza almalıdırlar. Kadın ve çocuk cinayetleri ve tecavüzlerine, iyi hal gibi uygulamalar kabul edilemez. Yasalarımızda boşluk veya eksiklik varsa geciktirilmeden düzenlenmelidir.

Dinimiz, kültürümüz kısacası eşsiz medeniyetimizde böyle bir sapkınlıklara asla ve asla müsamaha yoktur. Kadınlar ve çocuklar emanettir, emin olmak durumundadırlar. Kadınları ve çocukları emin olamayan ve korku içerisinde yaşayan toplumlarda huzurdan, kardeşlikten ve bereketten bahsedemeyiz.

Millet olarak bu konu her yönüyle değerlendirilmeli, adli tedbirlerin yanında toplumsal tedbirler de alınmalıdır. Konunun ana muhatabı olan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gerekli tedbirleri gecikmeden almalı ve uygulamaya geçirmelidir.     

Aynı şekilde; İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve RTÜK sosyolojik, eğitim, dini, psikolojik, güvenlik ve basın yayın yönleriyle ciddi bir şekilde çalışma yaparak uygulamaya geçirilmelidir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, milletimizin değerleriyle uyuşmayan kadın cinayetlerinin son bulmasına yönelik, yapılacak her türlü çalışmanın destekçisi olduğumuzu bir kez daha dile getiriyorum.

Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez ve yaşadıkları şiddet sonucu hayatını kaybeden bütün kadınlara Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Mekânları cennet olsun.

Bu vahşetlerin ve yaşanan acıların son bulmasını diliyor, böyle acıların yaşanmaması için birlikte ve bilinçli bir mücadeleye bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder