KAMU-SEN HABER DETAYLAR

MUĞLA HİZMET BİNAMIZIN AÇILIŞINI VE İSTİŞARE TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK


Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Muğla’da, temsilcilik binamızın açılışı ve istişare toplantısına katıldı.

Mülkiyeti Türk Eğitim-Sen’e ait olan ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı bütün sendikalarımızın şube başkanlıklarının birlikte hizmet vereceği binanın açılışına Genel Başkanımız Önder Kahveci ile birlikte, Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı Mustafa Yorulmaz, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Salih Demir, Genel Merkez Yöneticilerimiz, Yerel yöneticiler, siyasi parti temsilcileri, İl temsilcimiz, Şube başkanlarımız ve Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz katıldı.

ÖZATA: Türkiye Kamu-Sen Muğla İl temsilcisi Mürsel Özata yaptığı konuşmada hizmet binasının teşkilatımıza hayırlı olmasını temenni ederek "Güzel hizmetler vermeyi cenabı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi

GEYLAN: ÜLKEMİZİN HER KÖŞESİNDE KAMU ÇALIŞANLARININ YANINDAYIZ

Hizmet binamızın hayırlı olmasını temenni eden Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Kurulduğu günden beri kamu görevlilerinin hak mücadelesine yılmadan, bıkmadan, usanmadan devam eden Türkiye Kamu-Sen her geçen gün büyümeye devam ediyor. Çalışma hayatının en küçük sorunlarını dahi her platformda gündeme taşıyan konfederasyonumuz, hizmet binaları ve sosyal tesisleri ile de üyelerine en kaliteli ve güzel hizmeti sunmayı kendine ilke edinmektedir.

İşte bugün Muğla’da açılışını gerçekleştirdiğimiz bu hizmet binamızda başarılı işlere imza atılacağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Türkiye Kamu-Sen teşkilatı hem Muğla’da hem de ülkemizin en ücra köşesinde kamu görevlilerimizin yanında olmaya devam edecektir. Hizmet binamız camiamıza ve kamu görevlilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

KAHVECİ: MUĞLA HİZMET BİNAMIZ HAYIRLI OLSUN

Muğla hizmet binamızın açılışında konuşan Genel Başkanımız Önder Kahveci, “Geçtiğimiz günlerde 29. Yaşını kutlayan Türkiye Kamu-Sen’in o günlerde zorluklar içinde başlayan mücadelesi bugün kendi mülkiyeti olan bu güzel eserlerle taçlanmaktadır. Her daim üyelerinin hak mücadelesi için çaba sarf eden konfederasyonumuz her yıl olduğu gibi bu yılda tek büyüyen sendika olarak 430 bin üyesinin desteği ile yoluna emin adımlarla devam etmektedir.  

Üyesinden aldığını yine onlara sunan Türkiye Kamu-Sen’in bugün Muğla’da bütün hizmet kollarımıza bağlı şube başkanlıklarımızın yer alacağı binamızda, kamu çalışanlarına yönelik olarak güzel hizmetlere imza atacağına inancımız tamdır.

Ben, Muğla hizmet binamızın teşkilatımıza ve kamu görevlilerine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, başarılar temenni ediyorum” dedi.

Genel Başkanımızın konuşmasının ardından Muğla Türkiye Kamu-Sen hizmet binamız dualarla birlikte hizmete açıldı.

KAHVECİ: HEDEFLENEN DEĞİL, GERÇEKLEŞEN ENFLASYON ÜZERİNDEN ZAM ORANI İSTİYORUZ

Muğla ziyareti çerçevesinde teşkilatımızla istişare toplantısında bir araya gelen Genel Başkanımız Önder Kahveci, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında toplu sözleşme sürecine yönelik önemli mesajlar verdi. Kahveci, “Sizlerin de yakından takip ettiği gibi Ağustos ayında 6. Dönem toplu sözleşme için masaya oturacağız. Aylardır hummalı bir çalışma içindeyiz. Türkiye Kamu-Sen yine kamu görevlilerinin hakları için o masada mücadelesini sürdürecek. Memurlarımız ve emeklilerimizin 2 yıl daha kaybetmeye tahammülü kalmadı. Geride kalan 5 dönem toplu sözleşmede yaşananlar ortada.

İşte dün Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Tüketici fiyatları Haziranda aylık %1,94 oldu. Yıllık ise yüzde 17,53 oldu. 6 aylık enflasyon yüzde 8,45 olarak belirlendi. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisi için 2021 yılında yüzde 3+3 zam kararı vermişti. Memurlarımız ve memur emeklilerimiz Temmuz ayında maaşlarına yüzde 3'lük  zammına ek olarak yüzde 5,45 enflasyon farkı alacak. Rakamlar ortada, enflasyon farkının verilen maaş zammını geçtiği dönemleri yaşıyoruz. Buna dur demenin artık zamanı gelmiştir.

Bizim bu toplu sözleşmeye yönelik talebimiz nettir. Artık hedeflenen enflasyon değil, gerçekleşen enflasyon üzerinden kamu çalışanlarına zam yapılmasını talep ediyoruz. Bunda ısrarcıyız. Ayrıca refah payı uygulamasının hayata geçirilmesi de olmazsa olmazlarımızdandır. Madem ülkemiz büyüyor bu büyümeden kamu çalışanları da hak ettiğini almalıdır. Geçmiş yıllardaki kayıplarımızın telafi edilmesi noktasında aylardır dile getirdiğimiz ek zam bir an önce kamu görevlilerine verilmelidir. Bu ek zam aynı zamanda ekonomiye de ciddi katkılar sağlayacak ve piyasayı hareketlendirecektir.

Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanlar ve Genel Merkez Yöneticilerimiz ile kuruluş günümüz olan 24 Haziran’da ise İl temsilcilerimiz ile bir araya gelerek yol haritamıza ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Katkılarından dolayı teşkilat yöneticilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu toplu sözleşme 2023 seçimlerinden önceki son toplu sözleşme olması bakımından oldukça önem arz etmektedir. Masada kararlılığımızı ortaya koyacak ve memurlar ve emeklilerimizin hak ettiği artışları alması için güçlü bir irade sergileyeceğiz” dedi.  

KAHVECİ: MEMUR PAKETİ ÖNERİMİZİ TOPLU SÖZLEŞME MASASINA TAŞIYACAĞIZ

Türkiye Kamu-Sen’in ortaya koyduğu “Memur Paketi” üzerine de değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Kahveci, “Bu paket içinde yer alan başlıklar çözüldüğü anda sorunların büyük kısmı hallolmuş olacaktır” dedi.

Kahveci, Çalışma hayatında çözüm bekleyen en önemli başlıkları “Memur paketi” adı altında toparlayarak kamuoyunun gündemine sunduk. Bu paketin içeriğinde paylaştığımız başlıklar çözüldüğü anda inanın çalışma hayatında ciddi bir rahatlama olacaktır. Peki biz bu Memur Paketi’nde neler istiyoruz;

* Biz bu paketin içinde, tüm ek ödemelerin emekliliğe sayılmasını istiyoruz. Çalışırken alınan maaşları emekliye ayrılınca alamayan ve mağdur olan insanların sorunu çözülsün istiyoruz.

*3600 ek gösterge konusu artık gündemden düşmelidir. Sayın Cumhurbaşkanının bu konuda bir sözü var ve insanlar umutla bekliyor. Bu konuda sadece dört meslek gurubu değil tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir adım atılmalı ve verilen söz yere düşürülmemelidir. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak bu konuda çalışmamızı yapıp TBMM’ye ilettik.  Bu çalışma üzerinden gayet hakkaniyetli bir ek gösterge düzenlemesi yapılabilir.

*Sözleşmeli personelin durumu ortada. 2011 ve 2013 yılında sözleşmeli personele kadro verildi yine verilebilir. Yöneticinin iki dudağı arasına sıkıştırılan bir kamu görevlisinin verimliliği olmaz. Sözleşmeliler perişan, aile hayatları yok, çocukları bir yerde kendileri bir yerde. Bu trajediye dönüşüyor, derhal gerekli adımlar atılmalı.

*Kamuda bayram ikramiyesi almayan tek kesim memurlar kaldı. Yılda iki defa bayram ikramiyesi talebimiz karşılanmalı. Memurun yüzü güldürülmelidir. İşte 2 hafta sonra Kurban bayramını hep birlikte idrak edeceğiz. Gelin kamu görevlilerimize de bayram ikramiyesi verin.

*Yardımcı hizmetliler konusu çözülmeli. Bu insanların beklentilerine cevap verilmeli. Bu insanlara sorumluk verildiyse kadrosu da verilsin.

*Vergi dilimleri konusunda artık ciddi adımlar atılmalı, memurun vergi dilimi yüzde 15’e sabitlenmelidir. Türkiye’nin vergi rekortmeni memurlardır emin olun. Dengeli ve adaletli bir vergi sistemi olmalı. Maaş cebimize girmeden vergimizi ödüyoruz.

*Liyakat ve ehliyet konusu herkesin ağzında ama uygulamada hiçbir şey yok. Mülakata cepheden karşıyız. Mülakat kul hakkı demektir. 90 puan alan insana 10 puan vererek sözlü sınavda eliyorsunuz. Bunu hangi vicdan kabul eder? Türkiye’de artık yeni bir yönetici atama sistemi getirilmeli hatta yönetici akademisi kurulmalıdır.

*Enflasyon rakamları dikkate alındığında memur maaşlarına yapılan artışların her dönem gerçekleşen enflasyonun gerisinde kaldığı görülmektedir. Bu erimenin telafisi için memurlara ek zam verilmelidir.

Memur paketi ile bu sorunları rahatlıkla çözebileceğimizi ve rahatlama sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Toplu sözleşme masasında bu paketi ısrarla gündeme getireceğiz. Bu memur paketinin patenti Türkiye Kamu-Sen’indir. Bizler bu başlıkların her birini ayrı ayrı takip edecek ve sonuca ulaştırmak için çaba sarf edeceğiz” dedi.

KAHVECİ: COVİD SÜRECİNDE ÖZVERİYLE MÜCADELE EDEN KAMU ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM

Genel Başkanımız Önder Kahveci, Covid-19 süreci ve başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm kamu çalışanlarının mücadelesine de dikkat çekerek, “Kamu çalışanlarımızın yaşadığı sorunlar hepinizce malum. Ancak son bir buçuk yıldır büyük bir mücadele verdiğimiz Koronavirüs döneminde özellikle sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere tüm kamu çalışanlarımızı özveriyle görevlerini yerine getiriyorlar. 1 Temmuz itibariyle normalleşme dönemine adım attık. Geride bıraktığımız zorlu dönemlerde kamu çalışanları özveriyle görevlerinin başındaydı. Muğla’dan bir kez daha tüm kamu görevlilerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Sağlık çalışanları ve tüm kamu görevlileri alkıştan çok daha fazlasını hak ediyorlar. Onun için kamu çalışanlarının bu süreç içerisinde geçmişten bugüne biriken sorunlarını çözmek hem yöneticilerin hem de sendikacılar olarak bizim asli görevimizdir. Onları motive edecek ekonomik ve sosyal konularda atılacak her adımı desteklemeye hazırız” dedi.

KAHVECİ: 29. YAŞIMIZ KUTLU OLSUN

Konuşmasının sonunda konfederasyonumuzun mücadelesine değinen Genel Başkan Kahveci, “Bizim kutlu mücadelemiz her zaman devam edecek. Bakın şunu özellikle söylüyorum. Türkiye Kamu-Sen teşkilatı sendikacılıkta ahlaki değerleri benimseyen bir kuruluştur. Asla bu inandığı değerlerden taviz vermeden 1992’den bu tarafa sendikal mücadelesini sürdürmüştür, bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir. Biz kendimize güveniyoruz. Biz kimseden medet ummadan sendikacılığımızı yaparız. 29. Yaşımız kutlu olsun. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, hakka yürüyen dava arkadaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.




Haber Grubu: SPOT HABERLER
Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder