KAMU-SEN HABER DETAYLAR

ANKARA PTT BAŞMÜDÜRÜLÜĞÜ`NDE NEVRUZ COŞKUSU


Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı konfederasyonumuza bağlı Türk Haber-Sen 4 no’lu şubenin düzenlediği etkinlikle kutlandı.

Ankara PTT Başmüdürlüğü’nde düzenlenen etkinliğe Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu,  TÜRKAV Başkanı Ebubekir Korkmaz, PTT Başmüdürü, Genel Merkez Yöneticilerimiz, Şube başkanlarımız, PTT Baş müdürlüğü personeli ve davetliler katıldı.

Mehter takımı ve Ankara Seymenlerinin gösterileriyle renk kattıkları etkinlikte Nevruz bayramına has geleneklerde yer buldu.

KAHVECİ: NEVRUZ ATEŞİ BİNLERCE YILDIR İHTİŞAMLA YANMAKTADIR 

Törende konuşan Genel Başkanımız Önder Kahveci, “Nevruz, Türk insanını birbirine kenetleyen, Ergenekon’da demir dağları eriterek dirilen atalarının ruhlarını yaşatan ve güzel günleri müjdeleyen bir ateştir” dedi. Kahveci, “Türk milleti, hiçbir toplumla karşılaştırılamayacak kadar köklü, güçlü ve zengin geçmişiyle binlerce yıldan beri güçlendirerek ve üzerine yenilerini ekleyerek yükselttiği kültürünü, bugünlere kadar taşımıştır. Türk kültürünün vazgeçilmez değerlerinden birisi de kuşkusuz “Nevruz” yani “Yeni Gün”dür. Nevruz, Türk insanını birbirine kenetleyen, Ergenekon’da demir dağları eriterek dirilen atalarının ruhlarını yaşatan ve güzel günleri müjdeleyen bir ateştir. 

Büyük bir kültürün ürünü olan bu ateş, binlerce yıldır bütün ihtişamıyla yanmaktadır; bundan sonra da yanacak ve yine güzellikleri müjdeleyecektir. Çoğu zaman “Ergenekon Destanı” ile olan bağlantısından dolayı “Ergenekon Bayramı” diye de kutlanan ve Türklerin bilinen en eski ve en büyük bayramı olan bu gün, hiçbir siyasi ve etnik tartışmaya malzeme edilemeyecek kadar özeldir.  Nevruz, Anadolu ve Avrasya coğrafyasında yaşayanların ortak kültürü, binlerce yıllık kardeşliğimizin en büyük göstergesidir. 

Bu bakımdan bayramı bir, acısı bir, sevinci bir olan, aralarında kan ve akrabalık bağı kurarak bir aile ocağı içinde kaynaşmış milletimizin duası da birdir. Nevruz, bizi biz yapan, bu milletin binlerce yıldır bu topraklara nakşettiği, genç kızlarımızın halılara işlediği motif, analarımızın ellerine yaktığı kına, düğünlerimizin halayı, zeybeği, barı, horonu, Yüce Yaradan’a yönelen gönüllerimizin ortak duasıdır.

Nevruz Bayramı’nın, 84 milyon vatandaşımızın bir ağızdan aynı duayı tekrarlayarak, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı, birlik ve beraberliğimizin dost düşman herkese bir kez daha ifade edildiği bir gün olmasını diliyorum.  Nevruz Bayramı’nın geleneksel duası olan ve yüzyıllardır söylenegelen, tüm milletimizin gönlünde yer eden “Ey gece ve gündüzün tedbircisi, ey gözleri ve gönülleri başka hale çeviren, ey kudret ve halleri değiştiren! Halimizi en güzele çevir!” dualarına, can-ı gönülden eşlik ediyorum. Nevruz bayramının gerçek anlamını kavrayarak, yeni ve güzel günler için; tüm Türk coğrafyasının dostluk, kardeşlik ve barış içinde Nevruz ateşinin manevi sıcaklığı etrafında birleşmesi dileklerimle Nevruz Bayramını kutuluyorum.      

KAZANCIOĞLU: PTT ÇALIŞANLARI BÜYÜK BİR TEŞEKKÜRÜ HAKEDİYOR

Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu ise Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz son bir yılda PTT çalışanlarının özveri ile nasıl hizmet ettiklerini herkesin gördüğünü ifade etti. PTT’nin bu dönemde ne kadar önemli ve stratejik bir kurum olduğunun bir kez daha anlaşıldığına vurgu yapan Kazancıoğlu, emek ve çalışmaları için bütün PTT personeline teşekkürlerini iletti. Kazancıoğlu Nevruz bayramının milletimize hayırlar getirmesini de temenni etti.

Konuşmaların ardından Mehter takımı ve Ankara Seymenleri gösterileri ile katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Nevruz bayramının vazgeçilmezlerinden olan, Türk'ün Ergenekon’dan çıkışını simgeleyen demir dövme, yumurta tokuşturma ve yakılan ateşin üzerinden atlama gibi etkinliklerle tören son buldu.

https://www.kamusen.org.tr/genel-haberler/ankara-ptt-basmudurulugunde-nevruz-coskusu/4652/




Haber Grubu: SPOT HABERLER
Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder