BASINDA TDVS

RAMAZAN RUHUNU ZEDELEMEYİN!

ŞATAFATLI İFTAR SOFRALARINDAN UZAK DURUN

Ramazan'ın başlamasıyla birlikte yine bilindik gösterişli iftar sofralarının ve fahiş fiyat uygulamalarının devreye sokulduğuna dikkat çeken ilahiyatçılar, şatafat düşkünlerine israf, rant düşkünlerine vicdan uyarısında bulundu. Akit'e konuşan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, "Ramazan ayı sabrı ve sadeliği barındırır. Lüksten, israf ve gösterişten uzak durmalı, komşumuz açken tok yatamayacağımızı idrak edebilmeliyiz. Sade yaşamalı, saçıp savurmamalıyız" ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının tüm güzellikleri ile tezat iftar manzaraları ve her ramazan bütün ürünlere zam yapan fırsatçı esnaf, bu yıl da Müslümanları rahatsız etmeye devam ediyor. Başlangıçtan, ara sıcağa, ana yemekten, çeşit çeşit tatlılara abartılı menüler, fiyatları ile de tepki çekiyor. İlahiyatçılar ise şatafatlı sofralar ve fırsatçılıkla ramazanın ruhunun zedelenmemesi uyarısını yapıyor. İslâm âlemi bir kez daha huzur ve günahlardan arınma mevsimi olan Ramazan'a kavuştu. Paylaşmanın, sadeleşmenin, diğerkâmlığın doruğa çıktığı bu ay ile son yıllarda tezat teşkil eden manzaralar da kendini göstermeye başladı. Başlangıçtan, ara sıcağa, ana yemekten, tatlılara varıncaya dek abartılı yemeklerle şişirilmiş Ramazan menüleri hem israf olması hem de yüksek fiyatları nedeniyle tepki çekiyor. Görüşlerini sorduğumuz uzmanlar ise bu şatafatlı sofralarla Ramazan ruhunu zedelenmemesi uyarılan yapıyor.

RAMAZAN SADELİKTİR

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Ramazan ayının sabır ve sadelik olduğuna dikkati çekerek "Süslü ve abartılı, gösterişli, bin bir çeşit yemeğin olduğu, özellikle de çoğunun yenilmeden atılan sofraları her yerde görebiliyoruz maalesef. Evlerimizde, toplu iftarlarda veya lokantalarda. Bu gösteriş, israf Ramazan ayının ruhuna yakışmayan şeyler. Böyle davranarak ramazanın ruhunu yaşayamayız. Yiyeceğimiz kadar hazırlık yapmalı. Sade yaşamalı, saçıp savurmamalıyız" diye konuştu.


Ekleyen: RAMAZAN RUHUNU ZEDELEMEYİN!