TÜRK DİYANET VAKIF-SEN WEB-TV HABER

GENEL BAŞKANIMIZ NURİ ÜNAL`IN,...


ÜÇ AYLAR HUZURA, SEVGİ VE SAYGIYA VESİLE OLSUN

13 Şubat 2021 Cumartesi günü başlayacak üç aylar münasebetiyle yazılı açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Üç ayların huzura, sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışmanın gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Genel Başkan Nuri Ünal şöyle devam etti; “Günlük koşuşturmanın arasında manevi iklimin hazzını yaşayacağımız üç aylara kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Üç aylar, bugüne kadar yaşantımızda karşılaştığımız karmaşalardan sıyrılmamıza vesile olabilir. Özellikle, bir yıldır karşı karşıya kaldığımız salgın nedeniyle, insani ilişkilerin zayıfladığına şahit oluyoruz. Öyle bir zaman diliminden geçiyoruz ki, insanlar en yakınlarının cenazelerine dahi katılamamakta. Hasta ziyaretleri yapılamamaktadır.

Bu da gösteriyor ki, hayat kısadır. Yaşadığımız anı en hayırlı bir şekilde değerlendirmek elimizdedir. Bu yaşantımızın bir anlamı, bir hedefi vardır. O da bizleri yaratan yüce Allah’ın (cc) rızasını kazanabilmek için üzerimize düşen görevi yapabilmemizdir. Bunun yolu da bellidir; Hûd suresinde bildirildiği gibi “…sana buyurulduğu gibi dosdoğru ol!” emrinin yerine getirilmesidir.

Bütün Müslümanların özlemle beklediği üç aylara 13 Şubat 2021 Cumartesi günü inşallah kavuşmuş olacağız. Recep, Şaban ve Ramazan aylarının oluşturduğu bu mübarek aylar Müslümanlar için ayrı bir değer ifade eder ve bir fırsattır.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sas) üç ayların başında, "Ey Allah'ım Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur." diye dua etmişlerdir. Aynı duayı bizlerde yaparak ramazan ayına sağlıkla kavuşmayı temenni ediyoruz.

Üç aylarda, bazı davranışlarımızın değişmesini sağlayalım. Varsa yanlışlıklardan vaz geçelim ve bir daha yapmamak üzere tevbe edelim.

Affedilmeyi ve bağışlanmayı dileyelim. Bereketin, bolluğun, sevginin, kardeşliğin ve bütün güzelliklerin oluşması için dualar edelim.

Dualarımızın da kabul edilmesi için, fert fert ahlaki değerlerimizi yaşayalım ve yaşatılmasına örnek olalım. Daha hoşgörülü ve sabırlı olalım. Birbirimizi incitmemeye çalışalım.

Bizleri en şerefli varlık olarak yaratan, yaşatan ve her türlü rızkı veren Yüce Allah'a (cc) şükredelim.

Mübarek üç ayların, üzerinde hür bir şekilde yaşadığımız cennet vatanımızın ve milletimizin birliğine, dirliğine, huzuruna ve bütünlüğüne, İslam âleminin ve bütün insanlığın esenliğine, salgından bir an önce kurtuluşumuza vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."



Haber Grubu: WebTV HABERLER


DİĞER HABERLER