HABER DETAYLARI

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN, ÇALIŞANLARIMIZIN HAKLI TALEPLERİNİN SAVUNUCUSUDUR


TÜRK DİYANET VAKIF-SEN,
ÇALIŞANLARIMIZIN HAKLI TALEPLERİNİN SAVUNUCUSUDUR

 #DiyanetMilletimizinHizmetinde

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; 2020 yılı 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili değerlendirmede bulundu:

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı 1-7 Ekim tarihleri arasında kutladık. Tekrar hayırlı olmasını diliyorum. 30 Eylül 2020 tarihli basın açıklamamızda da belirttiğimiz gibi, bu haftanın ana unsuru din görevlileridir ve her unvandaki Diyanet çalışanlarıdır.

Bu sene “Cami ve İlim” temasıyla düzenlenen ve Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi Sempozyumu ile diğer programlarda emeği geçen bütün çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Kalıcı hizmetlerin yapılması, vatandaşlarımıza doğru dini bilginin aktarılması için, Kurum çalışanlarımızın desteklenmesi ve onlara değer verilmesi ile gerçekleşebilir. Çalışanları kendi haftasında yok saymak, görmezden gelmek, problemlerini giderecek çalışmalar yapmamak doğru bir yol değildir.

Bu haftanın, din görevlilerimiz başta olmak üzere, bütün Diyanet çalışanlarımızın sıkıntılarının giderilmesine vesile olmasını hep söyledik, söylemeye de devam edeceğiz.

Diyanet çalışanlarımız, kurum içinde ve dışında çeşitli problemlerle karşı karşıyadır. Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda konuşulması ve gereğinin yapılması gereken konulardan bazılarını hatırlatmak gerekirse:

Kurum idarecileri-çalışan ilişkileri, atama-nakil-görevde yükselme, unvan değişikliği, lojmanlar, 4/B sözleşmeli-vekil ve geçici çalışanların kadro talepleri, İLİTAM, MBSTS, hac-umre-yurtdışı görevlendirmeleri, isimsiz veya sahte isimlerle şikayetler, Türkiye Diyanet Vakfı’nın yönetiminde ve denetiminde temsil,  yurt ve burs hizmetleri gibi problemleri sıralayabiliriz.

Maalesef, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ana unsuru olan din görevlileri, Diyanet çalışanları bu yıl da gündeme alınmamıştır. Bu kabul edilebilir bir yaklaşım değildir. Asli görevlerinin yanında, salgın nedeniyle, canla başla görev yapan din görevlilerinin, Diyanet çalışanlarının, kendi haftalarında anılmaması asla kabul edilemez.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, dün olduğu gibi bugün ve yarın da çalışanlarımızın haklı taleplerinin daima yanında, savunucusu, çözümü için sözcüsü olmaya devam edeceğiz. Bütün iş ve işlemlerde, çalışanları ayırmadan, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden adalet, hakkaniyet, bilgi, liyakat, sadece Devletimize sadakat anlayışının olmazsa olmaz olduğunu dile getireceğiz. Çalışanlarımıza, kurum dışı müdahalelerin veya keyfi uygulamaların yapılmaması ve hak edenin, hak ettiği yere, kendi hakkı ile gelebileceği sistem oluşana dek mücadelemizi sürdüreceğiz.

Türk Diyanet Vakıf-Sen, güzide kurumumuz Diyanet İşleri Başkanlığımız ve kıymetli çalışanlarımızın, her alanda örnek, öncü ve en önde olması için vardır. Ümitsizliğe ve yılgınlığa yer yoktur.

Bu vesileyle; çalışanlarımızı, kendi dertlerini dert edinen, dile getiren, doğruyu her yerde ve ortamda güçlü bir şekilde seslendiren Sendikamız Türk Diyanet Vakıf-Sen’e destek olmaya ve yetkiyi emin ve ehil ellere vermeye davet ediyorum.

İlkeli, kararlı, sorumlu ve ahlaklı sendikal anlayışın temsilcisi Türk Diyanet Vakıf-Sen varsa çare vardır, huzur vardır.

Selam ve saygılarımla.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder