HABER DETAYLARI

KADRO İÇİN CUMHURBAŞKANLIĞI`NA YAZI YAZDIK


4/B SÖZLEŞMELİ ÇALIŞANLAR ACİLEN KADROYA GEÇİRİLMELİDİR

4/B Sözleşmeli çalışanların problemleri gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal alıyor diyen Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Sözleşmeli personelin sıkıntılarının giderilebilmesi için, geciktirilmeden 4/A statüsünde kadroya geçirilmeleri gerekmektedir” dedi.

Kamu personeli alımlarında 4/A ve 4/B’li olarak aynı şartlarda alındığını hatırlatan Genel Başkan Ünal şunları söyledi; “Çalışanlar, aynı okul mezunu, aynı sınavlara tabi tutularak atanıyorlar, kurumlarda aynı işleri yapıyorlar. Buna rağmen, 4/A ve 4/B çalışanların mevzuatları farklı olması sebebiyle maaş, emeklilik hakları, iş güvenceleri, görevde yükselme, nakil, unvan ve kurum değişikliği, yurt içi ve dışı görevlendirmeler gibi özlük ve sosyal haklarında farklılıklar bulunmaktadır. 4/B Sözleşmeli personelin özellikle eş durumu tayinlerinin yapılamaması, aileleri ayırmakta ve çocukları mağdur etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığında çoğunluğu imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur’an kursu öğreticisi olmak üzere 27 bin civarında 4/B Sözleşmeli personel istihdam edilmektedir. Bu personel arasında, süresiz sözleşmeli ve 3+1 yıl süreli sözleşmeli istihdamı gibi bir ayrımcılık ortaya çıkmıştır. Bu durum, Anayasanın kanun önünde eşitlik ilkesine de aykırı bir yapı oluşturmaktadır.” 

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, kadro taleplerini Cumhurbaşkanlığına yazılı olarak ilettiklerini belirten Ünal; “4/B sözleşmeli çalışanlar dava açarak 4/A statüde kadroya geçmeye başlamışlardır. Bu işlem aynı zamanda 20 binin üzerinde personelin dava açmasına, mahkemelerde iş yükünün artmasına ve bütçeye de olumsuz etki edecektir. Ayrıca, salgın döneminde de ayrı bir yoğunlaşma meydana getirecektir.

Bunun içindir ki; Anayasanın eşitlik ve sosyal adalet ilkelerinin hayat bulması, kamu istihdamında yaşanan ve yaşanacak mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla, önceki yıllarda olduğu gibi, 4/B statüsünde istihdam edilen bütün sözleşmeli personelin ayrım yapılmadan, 4/A statüsünde kadroya geçirilmeleri için, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yazılı olarak müracaatta bulunduk. TBMM’nin açılmasıyla bütün 4/B Sözleşmeli çalışanlar olarak müjdeli haberi beklemekteyiz” dedi.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder