HABER DETAYLARI

"EY ALLAH`IN KULLARI KARDEŞ OLUN"


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın; 29 Ağustos 2020 Cumartesi-10 Muharrem 1442 “Aşure Günü” mesajı:

Aşure, yiyecek olarak içerisinde bulunan değişik nimetlerin birleşerek ortak bir hal almasıdır. Ayrı tatların bütünleşerek özel ve her damağa uygun bir tat haline gelmesidir.

Milletimizi oluşturan bütün insanlarımızın, aşurenin içerisindeki lezzetler gibi asırlarca kardeşçe yaşayabilmesidir. Sevinçlerinde ve üzüntülerinde bir olabilmesidir. Tasada ve kıvançta paylaşmayı ve birbirine yardımlaşmayı bilmesidir.

Zaferler ayında idrak ettiğimiz Muharrem ayı ve içerisindeki aşure günü, bizlere manevi alanda da zaferleri yaşatmalıdır.

Şanlı ecdadımızın bizlere emaneti olan, cennet vatan Türkiye’mizde beraberce huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşayabiliriz. Bu topraklar hepimize yeter. Şehit kanlarıyla sulanmış, ay yıldızlı al bayrağımızın altında, farklılıklarımız aşure gibi bizleri birbirimize yakınlaştırmalıdır.

Muharrem ayı (H.10 Muharrem 61) aynı zamanda Kerbelâ’da, Sevgili Peygamberimiz’in (sav) “Cennet çocuklarının efendisi” diye övdüğü Hz. Hüseyin efendimiz ve Ehl-i Beytten 70’den fazla arkadaşının şehit edildiği aydır. Bunun için Muharrem ayı hüzün ayı olmuştur. Bugün bile andığımızda içimiz kan ağlar, gözlerimizden asırlar öncesinden gelen yaşlar dökülür. Kerbela, hafızamızdan asla silinmemelidir. Müslümanlar, bunun sebeplerini hiç unutmamalıdırlar.

Kerbela’yı düşünerek, ona benzer fitne, fesat ve bozguncu söz, davranış ve hareketlerden sakınılmalıdır. Bu olaylardan ders alınmalıdır ki, bir daha tekerrür etmesin.

Başta Hz. Hüseyin Efendimiz ve Kerbela şehitleri ile bugüne kadar gözlerini kırpmadan canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi, rahmet, minnet ve dualarla anıyorum.

Aşure gününün, milletimizin, İslam âleminin ve insanlığın sağlık, huzur ve esenliğine fırsat olması temennisiyle, kardeşliğimizin pekişmesine, yardımlaşma, paylaşma, birlik ve dirliğimizin artmasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Nuri Ünal

Genel Başkan




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder