HABER DETAYLARI

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KÖTÜYE KULLANILAMAZ


İster özgürlük! İster gazetecilik adına olsun, hiç kimsenin dini değerlerimize hakareti kabul edilemez.

İfade özgürlüğü kötüye kullanılamaz. İnsanlar düşünce hürriyetine elbette sahiptir. Ancak, düşüncelerini açıklarken dikkatli, ölçülü ve saygılı olmak durumundadırlar. Toplumun huzur ze sükûnunu bozucu, birlik, dirlik ve bütünlüğünü zedeleyici ve kişilerin haklarını gasp edici söz, yazı ve davranışlardan kaçınılmalıdır. Hakaret, iftira, küçük düşürme yoluna giremez. Dalga geçercesine alay edemez.

Birilerine veya bir yerlere muhalefet edeceğim diye, sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sav) adını kirli, bağnaz küflenmiş düşüncelerine malzeme yapamaz.

Diyanet İşleri Başkanı’nın afet bölgesine yaptığı ziyaretten bile, farklı anlamlar çıkarmayı başarmak gerçekten zor olsa gerek. Diyanet, Din Görevlileri ve Diyanet İşleri Başkanı toplumun her anında vatandaşlarımızla iç içedir ve yanındadır. Bu durumdan niçin rahatsızlık duyulur. Amaç ve istenen nedir? 

Aslında, söylediklerinin ve yazdıklarının denizin içerisinde bulunan bir damla kadar bile değeri yoktur. Ancak, bir şey söylemesek yanlışlarını ve çağ dışı sözde görüşlerini, doğru diye pazarlamacılığa devam edecek.

Yüce Allah’ın verdiği aklı kullanmalarını tavsiye ediyoruz.

Kınıyoruz, bir ve beraber olmamız gereken şu günlerde, bu cennet vatan topraklarının üzerinde yaşayan insanlarımızı birbirine düşürmeyin diyoruz.

"Diyanet, yurt içinde ve yurt dışında insanlarımızın acı gününde de mutlu gününde de hep yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir."




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder