BASINDA TDVS

MÜSLÜMANIN NOEL İLE DE HARAM İLE DE İŞİ OLMAZ

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, "Dinî ve millî anlayışımızda ve şahsiyetimizde bulunmayan Noel Baba figürünün ve kesilen çam ağaçlarının mağazaların önünde yer alması kabul edilebilir durum değildir. Yılbaşı diye gayri ahlaki duruşların meşru gösterilmesine ve içki, mili piyango gibi insanların hem sağlığını, hem zihnini, hem de aileleri parçalayan uygulamalara dur denilmelidir" diye konuştu. Özellikle yılbaşı adı altında kutlanan ve Noel yortusu olarak tarif edilen kutlamalar dinimizde de örf, adet ve kültürümüzde de yer almamaktadır. İnsanımızın fabrika ayarlarına döndürülmesi için sorumluluk sahibi herkes taşın altına sadece elini değil, gövdesini de koymalıdır" dedi. •

MÜSLÜMANIN NOEL VE KUMAR İLE İSİ OLMAZ

Pandemiye rağmen yılbaşı safsatasının propagandası tam hız devam ederken, Akit e konuşan ilahiyatçılar, "Dinî ve millî anlayışımızda ve şahsiyetimizde yeri bulunmayan Noel Baba figürüne, gayri ahlaki davranışlara, içki, kumar ve piyango gibi zehirlere geçit vermemeliyiz. Değerlerini unutan hiçbir topluluk, millet ve devletin ayakta kalması mümkün değildir" ifadelerini kullandılar. Dinimizde ve kültürümüzde yeri dahi olmayan yılbaşı çılgınlığı için AVM'ler, caddeler, sokaklar ve bazı dükkânlar süsleme yaparak insanları israfa teşvik ediyorlar. Konuya ilişkin Akit'e değerlendirmelerde bulunan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, "Dinimizde ve kültürümüzde olmayan yılbaşı çılgınlığından uzak durmak gerekir" dedi. Yaklaşan tehlikeye dikkati çeken Ünal şunları dile getirdi:

AİLE DÜŞMANLARINA DUR DENİLMELİ!

"Her yılbaşı öncesinde çamlar, özenti sebebiyle ve bir akşamlık zevk için kesilmektedir. Geleceğimiz ve millî servetimiz yok edilmektedir. Peygamber Efendimiz, 'Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz' buyurmaktadır. Böyle bir inancın sahibi insanların ağaç katline yol açması anlaşılır bir durum değildir. Dinî ve millî anlayışımızda ve şahsiyetimizde bulunmayan Noel Baba figürünün, mağazaların o nünde yer alması kabul edilebilir bir durum değildir. Yılbaşı diye gayri ahlaki davranışların meşru gösterilmesi, içki, kumar, piyango gibi insanların hem sağlığını, hem zihnini, hem de aileleri parçalayan uygulamalara dur denilmelidir. Özellikle de geleceğimiz çocuklarımızı bu çılgınlıktan korumak gerekir. Yılbaşı sadece zamanın geçmesidir. Yeni bir takvim yılının oluşmasıdır. Yapılacak iş bellidir. O da muhasebe yapmaktır. Müslüman Türk toplumunda yılbaşı dolayısıyla özel eğlenceler düzenlendiği görülmemiştir. Öyle bir medeniyetimiz var ki, başka yerleri anlayışları taklit etmeye ihtiyacımız yoktur. Yanlışlıkların adet haline getirilmesi geleceğimiz için tehlikedir. Milli kültürümüzü yok etmek yarınlarımız için sakıncalıdır."

YENİ AKİT GAZETESİ - 23.12.2020


Ekleyen: MÜSLÜMANIN NOEL İLE DE HARAM İLE DE İŞİ OLMAZ