BASINDA TDVS

HER SAKALLIYI HOCA DİYE TV`LERE ÇIKARMAYIN

Türk Diyanet Vakıf- Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, televizyon programlarında ve sosyal medyada 'hoca' sıfatıyla dini programa katılanlar hakkında vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Din eğitimi almamış kişilerin konuşmalar yapmasına tepki gösteren Ünal; "Tedbirli olmak zorundayız, 15 Temmuz sürecinde en çok din kullanıldı. Dini programların, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa yapılması gerekiyor." dedi.

Merdiven altı hocaları televizyonlara çıkarmayın

Türk Diyanet Vakıf-Sen, herhangi bir din eğitimi almamış kişilerin televizyon ve sosyal medyada hoca sıfatıyla konuşmalar yapmasına tepki gösterdi.

Dini programların, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa yapılması gerektiğine dikkat çeken Genel Başkan Nuri Ünal; "Tedbirli olmak zorundayız. 15Temmuz'a kadar olan süreçte en çok din kullanıldı" uyarısında bulundu. Televizyonda ve sosyal medyada hoca sıfatını kullanarak din hakkında konuşan kişilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Başta tehlikeli gelmeyen bu durum ise zaman içinde din istismarına yol açıyor. Bu kişilere tepki Türk Diyanet Vakıf- Sen Genel Başkanı Nuri Ünal'dan geldi. Ünal, televizyon programlarında ve sosyal medyada «hoca» sıfatıyla dini programa katılanlar hakkında dikkatli olunması uyarısında bulunarak «Diyanet İşleri Başkanlığı Kuran ve sünnete göre, doğru dini anlatmakla mükelleftir. Televizyonda ve sosyal medyada 'falanca hoca, filanca hoca' sıfatıyla ne anlattığı belli olmayanlar, insanların samimi din duygularını kulla ve sünnete Temmuz'a kadar olan sürede en çok kullanılan alan din alanıydı, dini programların, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa yapılması gerekmektedir. 

Ünal, televizyon kanallarındaki dini programların, Diyanet ve RTÜK tarafından denetlenmesini ve programlarla Diyanet İşleri Başkanlığından bir din görevlisinin ilgilenmesi çağrısında da bulundu.

Ünal, Diyanet İşleri Başkanhğı'nın 140 bin çalışanı olduğunu ve bunun 70-80 bininin din görevlisi olduğunu belirtti. Ünal, "Bununla ilgilenecek yeterli sayıda görevlimiz var. Ulusal veya yerel bir kanalda bir din programı yapılacaksa, eğer yerel bir kanalsa, o ilde il, ilçe müftüsüne müracaat edip o kaynağı alabilir. Ulusalsa, Diyanet işleri merkez teşkilatıyla iletişime geçip oradaki ilahiyatçılarla o kaynağı temin edebilirler" diye konuştu.-ANKA

KARAR GAZETESİ

30.11.2020


Ekleyen: HER SAKALLIYI HOCA DİYE TV`LERE ÇIKARMAYIN