BASINDA TDVS

"UMREYE KISMİ İZİN SEVİNDİRDİ"

Umreye kısmi izin sevindirdi

Korona tedbirleri kapsamında 8 ay önce umre ziyaretlerini askıya alan Suudi Arabistan, umre ziyareti için yurtdışından gelenlere 1 Kasım itibari ile kapılarını açtı.

Suudi yönetimi yurtdışından umre ziyaretlerine kısmen izin verdiğini duyururken, Akit’e konuşan STK temsilcileri, umre ziyaretlerinin kısmen de olsa açılmasının sevindirici bir durum olduğunu ifade etti. 

Fahiş fiyatlara karşı mutlaka önlem alınmalı

Salgın tedbirlerinin ön planda tutulması gerektiğine dikkat çeken Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal ise, “Hem hac hem umrenin bir an önce salgın unutulmadan gerekli tedbirler alınarak açılmasını istiyoruz. Çünkü sağlık her şeyden önemli. Suudi Arabistan belli şartlarla umre ziyaretinin açılışını yaptı. Ama burada sayı az olunca mutlaka fiyatlara da farklı bir yansıma yapacaklar. Dolayısıyla Suudi Arabistan tüm İslam ülkeleri ile bir istişare edip fiyat konusunu görüşerek, insanları fahiş bir fiyata zorlamadan umre ziyaretlerini açması gerekir. Sağlık tedbirleri ön plana çıkmalı. En ufak bir olumsuz anlamda da kapatma da dahil uygulanması gerekir” diye konuştu.

YENİAKİT GAZETESİ - 03.11.2020


Ekleyen: "UMREYE KISMİ İZİN SEVİNDİRDİ"