HABER DETAYLARI

KONYA TEŞKİLAT TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.


Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya teşkilat toplantısı 11 Haziran 2020 Perşembe günü telekonferans yöntemiyle gerçekleştirildi. 

Genel Başkanımız Nuri Ünal, Genel Başkan Yardımcılarımız ve Konya teşkilatımızın katıldığı toplantıda; Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının durumu, içerisinde bulunduğumuz sürecin değerlendirilmesi, karşılaşılan problemler ve talepler değerlendirildi. 

Telekonferansda Sendikalar ve Diyanetin siyasi birliktelik olmadığının altını çizen Genel Başkanımız Nuri Ünal, "Sendika olarak bu millete ve devlete hizmet olarak Türkiye Cumhuriyetini ileriye daha güçlü götürmenin çabası içerisindeyiz. Sendikacılık yaparken, basit bir ücret sendikacılığına indirgeyerek bu işi yapan anlayışta değiliz. Ücret, çalışanın emeğini almasını önemlidir ancak yüce devletimizin varlığı, birliği, dirliği, bütünlüğü de önemlidir. Sendikal olarak olaylara bakışımız, diğerleri gibi “2 tane daha üyemiz artsın” diye yapılan sendikal bir hareket değildir. Diyanet İşleri Başkanlığı, dini öğretmek ve anlatmak ile yükümlüdür. Bunu yaparken, milletçe bütünleşmeyi sağlarken, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında herkesin hocası sıfatıyla bir anlayış içerisinde görev yapmalı. Bizde de aynı şekilde sendika bir siyasi birliktelik değildir. Herkesin bir siyasi düşüncesi, dünya görüşü olabilir. O kendisini ilgilendirir. Bizler toplumu birleştiren bir anlayışla herhangi bir siyasi durumdan yana tavır alma özelliğimiz de olamaz" dedi.

Teşkilat mensuplarımız da görüş ve önerilerini dile getirdiler.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder