HABER DETAYLARI

VEFA GRUBU ÇALIŞANLARINA ÖDÜL VERİLMELİDİR.


Olağanüstü zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde; millet olarak birlikten, beraberlikten ve birbirimize sahip çıkmaktan başka çaremiz yoktur.

Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de salgın haline gelen Kovid-19 virüsünün yayılmaması için Devletimiz her türlü tedbirleri almaktadır.

Bugüne kadar, virüs nedeniyle vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil ve kalıcı şifalar diliyoruz. Dualarımız ve beklentimiz, bu salgından en az zararla kurtulabilmemizdir. Sağlık Bakanlığı, özellikle ikinci aşamaya geçildiğini bildirmiştir. Yetkililerin açıkladığı uyarılara riayet etmek, her vatandaşımızın görevi olmalıdır. Kurallara uymak, kendimiz, ailemiz ve bütün insanlık için, gelecek günlerin daha sağlıklı ve huzurlu olmasını sağlayacaktır.

Zor şartlarda, çocuklarından, ailelerinden ve evlerinden ayrı, cefakarca görevleri başında olan sağlık çalışanlarımıza, bütün kamu çalışanlarına ve emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

16 Mart 2020 tarihinden itibaren kılamadığımız Cuma namazlarımızı, (şimdilik belirlenen cami ve alanlarda) Allah’a şükürler olsun ki, 29 Mayıs 2020 Cuma günü eda ettik. Ümidimiz ve inancımız odur ki, tedbirlere uyarak en kısa sürede normal hayatımıza kavuşabiliriz.

Bu sıkıntılı süreçte, Diyanet görevlilerimiz, özellikle de din görevlilerimiz, cami dışında da üzerlerine düşen görevleri, takdire şayan bir şekilde yapmışlardır.

65 yaş üstü 20 yaş altı ve engelli vatandaşlarımıza hizmet etmek için, Valilik ve kaymakamlıkların bünyesinde oluşturulan “112 Acil Çağrı ve VEFA Destek Grupları”nda, Diyanet çalışanlarımız din görevlilerimiz fedakârca hizmet etmişlerdir. Bunun yanında, din görevlilerimizin bazıları da görev çevrelerinde gönüllü olarak milletimize hizmet etmişlerdir. Sadece vatandaşlarımıza değil, sokak hayvanlarının beslenmesi ve çevrenin bakımına da yardım etmişlerdir.

Çalışanlarımız milletimize hizmet ederken, hem kendileri, hem de aileleri risk altında kalmışlardır. Bunu bile bile din görevlilerimiz hizmetlerini aksatmadan yerine getirmişler ve işlerine devam etmişlerdir. Hiçbir karşılık beklemeden, çoğu zaman kendi maddi imkânları ve araçlarıyla canla başla her yere ulaşmayı başarmışlar, bunların da reklamını yapmamışlardır.   

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, kıymetli Diyanet çalışanlarımızın din görevlilerimizin bu güzel hizmetlerinin karşılığı olmasa da, Diyanet İşleri Başkanlığı’na yazı yazarak,

iki aydan fazladır gece gündüz demeden ve her türlü riskli ortamlarda, VEFA destek gruplarında görev yapan Diyanet çalışanlarımıza, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 122. maddesi uyarınca işlem yapılmasını talep ettik.

TDVS2020-726 DİB(VEFA -ödül-0.pdf



Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder