HABER DETAYLARI

DİNİ DEĞERLERİ AŞAĞILAYAN VE DİN GÖREVLİLERİNE HAKARETE DAVA AÇTIK


Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak; sosyal medyada, dini değeleri alenen aşağılayıcı ve hakaret içeren paylaşımlar yapan E.Baltaş’ın cezalandırılması için dava açtık.

Adıgeçenin sosyal medya hesabından, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve hakaret suçları bakımından kamu davası açılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduk.

Günümüzde her yaşta insanın kullandığı, sosyal medya paylaşımlarının da bir ahlakı olması gerektiğini belirten Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; “Zaman zaman Diyanet, dini değerler veya din görevlilerimiz hakkında insani ve ahlaki değerlerle bağdaşmayan paylaşımlarla karşı karşıya kalıyoruz. Sosyal medya, geniş kitlelere ve dünyanın her yanındaki insanlara ulaşabilme imkanı tanımaktadır.

İyi niyetli olmayan, birilerinden veya bir yerlerden intikam alma duygusuyla yazılan yazılar veya görseller eleştiri sınırlarını aşmaktadır. Hem kişilerin, hem de milli ve dini değerlerimizin aşağılanmasına, hakaret edilmesine ve toplum olarak birliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya zemin hazırlanmasına sebep olabilmektedir.

Sosyal medyada her aklına gelenin yazılması, çizilmesi veya gösterimi doğru bir yaklaşım değildir. Bunun özgürlük bağlamında değerlendirilmesi de düşünülemez. Toplumu birbirine düşürücü, güven duygusunu yok edici, kin, nefret veya aşağılama gibi tavırlar asla kabul edilemez. Sosyal medya paylaşımlarında, kişilik hakları, etik ve ahlaki kuralların aşılmaması ile ilgili daha bağlayıcı düzenlemeler acilen yapılmalıdır.  

Adıgeçenin yaptığı paylaşımların kabul edilebilir tarafı yoktur. Kimsenin dini, milli değerlerimize ve kişisel haklara saldırma hakkı bulunmamaktadır.

Bu itibarla, Sendika ve Genel Başkan olarak adıgeçen hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına dava açmış bulunmaktayız. Saygı sınırlarını aşmadan, eleştiri her zaman ve herkes ile ilgili olabilir. Ancak aşağılama, hakaret, kin ve nefrete dayalı söylemlerin olmaması temennimizdir. Saygıdeğer Diyanet çalışanlarımız ve kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder