HABER DETAYLARI

RAMAZAN BAYRAMI KUTLU OLSUN


RAMAZAN BAYRAMI KUTLU OLSUN

BAYRAM SEVİNCİ HER YANI SARSIN

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın, Ramazan Bayramı mesajı:

Genel Başkan Nuri Ünal; “Sıkıntılı geçen bir zaman diliminde, sabır ve beraberlik ile güzel günlere ulaşmanın duasıyla karşıladığımız Ramazan Bayramı neşesi, bütün insanlarımızı ve her yanı sarsın” dedi.

Virüs salgını nedeniyle, camilerde cemaatle namaz, Cuma namazı ve teravihlerden geçici süreliğine ayrı kaldığımız Ramazan ayının sonuna geldik diyen Ünal şunları söyledi; “Sabır ayı olarak adlandırılan Ramazan ayı, bu sene gerçekten her anlamıyla sabrın ve tevekkülün yaşandığı bir ay olmuştur. Salgının yayılmaması için alınan tedbirler kapsamında, camilerimiz cemaatsiz kalmış, Müslümanlar olarak bizler de Cuma namazlarını bile kılamamanın hüznü ile sabırla bekleyerek, tekrar camilere kavuşmanın özlemini çekmekteyiz.

İnanıyoruz ve dua ediyoruz ki, sabretmenin karşılığı alınacaktır. İnşallah en kısa sürede bu özlem bitecektir. Bayramın huzuru, neşesi ve her yanı saran güzelliğiyle, çekilen sıkıntılar ortadan kalkacaktır. Bayramları, unutulanların birbirini hatırladığı, kızgınlıkların yerini şefkate bıraktığı günler yapabilmeliyiz. Yaşanmış zorluklara rağmen, bayram sevinci her yanı sarmalı, yüzlerde tebessüm, gönüllerde neşe hakim olmalıdır. Bir ay boyunca sabırla, sadece Allah’ın rızası için tutulan oruçların bir mükâfatı olarak bayramı kutlamalı, birbirimize sözde değil özde bayramı yaşatabilmeyiz”

Toplumu birbirine yaklaştıran önemli günlerden biridir bayramlar diyen Ünal, şöyle devam etti; “Bayramlar, milletimizin bir ve beraber olmasının, mutluluklarını paylaşmasının önemli zaman dilimlerindendir. Nasıl ki tasada, üzüntüde bir olunarak acılar azalıyorsa, sevinçler, mutluluklar da paylaşılarak artırılabilir. Bayramlar bunun için de ayrı değer taşımaktadır. Bayram; güzel duyguları ortaklaşabilmek, kimsesizlere sahip çıkabilmektir. Unutulduğunu hisseden yetimin, öksüzün ve garibanın başını okşayabilmektir.

Virüs salgını sebebiyle, camilerde bayram namazlarını kılamayacak olsak ta, sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle ziyaret yapamasak ta bayramı bayram yapabilmeliyiz. Samimi duygularla, ihlasla ve gerçekten gönülden bayramlaşmayı, buram buram ülkemizin her insanına ulaştırmalıyız. Bugün büyüklerimizin ellerini öpemeyebiliriz. Ancak, duaları ve dualarımız ile güzel bakışlarımızla yanlarında gibi bayramı yaşayabilir ve yaşatabiliriz.”

Ramazan ayında oluşan manevi havanın bayramda ve sonrasında da devam etmesi gerektiğini vurgulayan Ünal şunları söyledi; “Ramazan ayında, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyelere çıktığı günleri yaşadık. Bu duygu ve düşünceler bayramda da zirve yapacaktır. Birbirimize gösterilen saygı, sevgi, nezaket ve bağışlama duygularının bayramdan sonra da devam ettirilmesi daha da önemlidir. Virüs salgını bizlere ve bütün insanlığa, zorlukların üstesinden ben diyerek değil, biz olarak gelebileceğimizi bir kez daha göstermiştir. Sadece kendini düşünmeyi değil, ailesi başta olmak üzere, yakınlarını ve bütün insanlığı düşünmenin gerekliliğini hatırlatmıştır. Yalnız insanları değil, bütün canlıları ve çevreyi düşünmemiz ve korumamız gerektiğini de öğretmiştir. Bu bayram, bu güzel duygulara da vesile olmalıdır. Karşılaştığımız bir musibet bizlere yeni güzel işleri de öğretebilmiştir.

Bu duygularla, kıymetli Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin değerli ailelerinin, milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.

Bayramın, virüs salgınından bir an önce kurtulmamıza, Doğu Türkistan’dan Filistin’e kadar eziyet ve zulüm gören soydaş, dindaş ve bütün insanların kurtuluşuna ve esenlik içerisinde yaşamalarına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”            

Son bulsun çekilen acı,
Gelsin dertlerin ilacı,
Hep el ele kardaş bacı,
Tutsun bayramda bayramda.

                                         Hakkı Şener




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder