HABER DETAYLARI

KADİR GECESİ ESENLİK GETİRSİN


 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın, 19 Mayıs Salı gününü Çarşamba’ya bağlayan gece idrak edeceğimiz Kadir Gecesi mesajı:

Ünal; “Bin aydan daha hayırlı olduğu Kur’an-ı Kerim’de bildirilen Kadir Gecesi’ni gerektiği gibi idrak edebilmek için kendimizi hazırlayalım” diyerek sözlerine şöyle devam etti;

“Kur’an ayı olan Ramazanın son günlerine geldik. Yüce Allah, bizlere Kadir gecesini, esenlik dolu bir gece olarak bildiriyor. Kadir gecesi, Kur’an’ın indirildiği gecedir. Öyle ki, bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu yine Kur’an bize haber veriyor. Bu gece vesilesiyle, Kur’an’ı okumalı, gerektiği gibi anlamalı ve mutlaka yaşantımıza tatbik edebilmeliyiz.

Özellikle virüs salgını nedeniyle, insanın ne kadar aciz olduğuna, bütün insanlık olarak şahit oluyoruz. İnsan hayatının kısıtlandığı veya değişikliğe uğradığı günümüzde, hepimizin davranışlarımızı kontrol etmesi gerekir. Kadir gecesi bir yandan da tefekkür etmeye, dünün muhasebesini yapmaya sebep olmalıdır. O sebeple, yine Yüce Allah’ın bize emri olan “iyilik ve takvada yardımlaşmayı ve haksızlık yolunda yardımlaşmamayı” ilke edinmeliyiz.”

Belki de son gecemiz düşüncesiyle değerlendirebileceğimiz Kadir gecesinde, Allah’a kulluğumuzu gözden geçirmeliyiz diyen Genel Başkan Ünal; “Yaptığımız hatalardan vaz geçerek ve bir daha yapmamak üzere tövbe etmeliyiz. Ahlaklı insanlar olarak, ahlaklı bir toplumun oluşmasına katkı sunmalıyız. Güzel davranışlar ile birbirimize örnek olmalı ve teşvik etmeliyiz. Hayırlı işlerde yarışı teşvik etmeli, kötü davranışlardan birbirimizi uzaklaştırmalıyız.

Çocuklarımız, ailemiz, milletimiz, bütün Müslümanlar ve insanlığın huzuru için dualar etmeliyiz. Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) güzel ahlakı ve yaşantısını öğrenip, anlayıp ona göre kendimizi tanzim etmeliyiz. Böylece, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza güzel örnek olabiliriz.

Hem dünya, hem de ahiret için yararlı işler yapmanın yarışında olmalıyız. Bize emanet edilen hayatımız başka olmak üzere, bütün canlıların ve tabiatın da haklarını koruyabilmeliyiz. Fesada, fitneye, kargaşa ve karmaşaya yol açacak ve insanlığı huzursuz edecek hiçbir işin içerisinde olmamalıyız” dedi.

Ünal şöyle devam etti; “En güzel ve şerefli olarak yaratılan insan olarak bizler, yaratılışımızın gereğini yapmalıyız. Sevgi, saygı, paylaşma, yardımlaşma, birbirini anlama ve değer verme, adalet ve hakkaniyet gibi güzellikleri yaygınlaştırmalı ve süreklilik kazandırmalıyız. Birbirimize dua ederek hayır ve iyilikler dilemeliyiz.

Ne acıdır ki, Doğu Türkistan başta olmak üzere, dünyanın her yanında insanın insana işkencesi ve zulümleriyle karşılaşıyoruz. Unutulmaması gereken ise, bu dünyanın bütün insanlığa yetecek olmasıdır. Virüs salgını, kim ve ne kadar güçlü olursa olsun aciz kalınabileceğini göstermiştir. Ancak, hayırlı olan işlerde birlik olarak bu ve benzer musibetlerden kurtulunabilir. Kadir gecesinde duamız ve dileğimiz, bütün bu haksızlıkların bir an önce bitirilmesidir. Zaman çok kısadır ve dünya geçicidir, herkes yaptığının karşılığını da mutlaka görecektir.

Bu duygularla, bin aydan daha hayırlı Kadir gecemizin milletimize, İslâm âlemine ve insanlığa huzur, esenlik ve kurtuluşa kapı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Sağlık, afiyet ve virüs salgını gibi bütün hastalıklardan kurtularak bayrama ulaşmamızı diliyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder