HABER DETAYLARI

VAKIF HAFTASI KUTLU OLSUN


 

 

"Türk-İslam Medeniyetimizin İnsanlığa Armağanı Vakıflar"

 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce 11-17 Mayıs 2020 tarihleri arasında kutlanacak “VAKIF HAFTASI” nedeniyle yazılı açıklamada bulundu:

Vakfın özünde Allah’ın rızasını kazanmak olduğunu belirten Genel Başkan Nuri Ünal; “Muhteşem medeniyetimiz öyle bir müessese kurmuştur ki, asırlardır sadece insana değil, canlı cansız bütün varlıklara hizmet etmektedir” dedi.

Yardımlaşma, dayanışma, birbirini gözetme veya muhtaç olana kucak açma anlayışı milletimizin çok önemli bir özelliğidir diyen Ünal şöyle devam etti; “Dinimiz İslam, sadece insana değil, çevremiz dahil bütün canlılara sahip çıkılması gerektiğini bildirir. Bunu en iyi anlayan da Türk milleti olmuştur. Müslüman olmadan önceki geleneklerinde de, yardımlaşma, dayanışma, hayvanlarına ve çevreye sahiplik duyguları güçlüydü. Bu yaşantıları İslam’la şereflendikten sonra, daha farklı ve geniş bir alana yayılmıştır. Günümüze kadar gelen ve asırlarca devam edecek o muhteşem vakıf medeniyetini ortaya çıkarmıştır.

Milletimiz; Sevgili Peygamberimiz (sas) “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” ve Veren el, alan elden daha hayırlıdır” sözlerini öyle güzel kurumsal hale getirmiştir ki, ne kadar gurur duysak azdır. Hayvanların barınması, korunması, beslenmesinden, çevrenin ve eserlerin yarınlara daha güzel gitmesine kadar her alanda vakıflar kurmuşlardır. Sadece kurmakla kalmamış, onları yaşatmışlar ve devamını sağlamışlardır.”

Atatürk’ün; “Bilinmektedir ki, vakıflar memleketimizin mühim bir servetini teşkil eder” sözünü hatırlatan Ünal şunları söyledi; “Yurt içinde ve yurt dışında ecdat yadigarı eserlerin korunması, bakımı, onarımı ve gelecek nesillere ve insanlığa aktarılması önemlidir. Bunun içindir ki, vakıf geleneği güçlendirilerek devam ettirilmelidir. Ecdadımız, eşsiz olan camiler, kervansaraylar, köprüler, aş evleri gibi sayılamayacak kadar çok eserler yapmışlardır. Sadece inşa etmekle kalmamış, onların bakımı, onarımı ve hizmet edenlerinin iaşeleri için, gerekli akarlarını da hazırlamışlardır. Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün kıymetli çalışanlarınca bu güzelliklerin, günümüzde de devam ettirilmesi takdire şayandır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü; muhtaç aylığı, aşevi, burs, gıda yardımı gibi hayır hizmetleri, kültürel faaliyetler, yurt içi ve dışında bulunan taşınmaz kültür varlıklarımızın restorasyonu gibi çeşitli alanlarda milletimize ve insanlığa hizmet etmektedir.”

Yapılan hizmetlerin daha verimli ve kalıcı olabilmesi için, Vakıflar çalışanları fedakarca görevlerini yapmaktadır diyen Genel Başkan Ünal şöyle devam etti; “Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün geniş bir hizmet alanı olduğu için, titizlik ve dikkat isteyen bir görev gerektirir. Yurt içinde ve dışında bu kadar önemli, riskli ve vebali olan görevi 1800’e yakın Vakıflar çalışanı eliyle yapılmaktadır. Çalışanlar büyük bir özveri göstermektedirler. Kurum olarak maddi anlamda farklı bir bütçeye sahip ve kendine yeten bir durumdadır.     

Vakıf Haftası vesilesiyle, Vakıflar çalışanlarının her türlü problemleri giderilmelidir. Her kurumda olması gereken, liyakat, ehliyet, hakkaniyet, bilgi gibi ilkelerden taviz verilmemelidir. Her düzeydeki idareciler, çalışanlarına sevgi, şefkat ve aile bütünlüğü anlayışı ile davranabilmelidir. Çalışanlar, özellikle sendikal tercihleri, düşünceleri veya memleketleri gibi ayrıştırmalara tabi tutulmamalıdırlar.

Vakıf Haftası’nın bir gününde; çalışanların özlük, mali, sosyal, lojman, servis, öğle yemeği, çocuklarının bursu, misafirhane, görevde yükselme, atana, nakil, amir-memur ilişkileri gibi çalışma hayatında karşılaştıkları problemler ve çözüm yolları konuşulmalıdır. Çalışanların mutlu olduğu yerde, hizmetler de verimli ve en güzel şekilde olacaktır.”

15 Temmuz 2018'de 4 No'lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlanan Vakıflar Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmalıdır diyen Ünal şöyle devam etti; “11-17 Mayıs 2020 tarihleri arasında kutlayacağımız, Vakıf Haftası’nın hayırlı uğurlu olmasını diliyor, tarihlere şahitlik eden muhteşem eserleri, kurumları vakıf medeniyetini bizlere kazandıran ecdadımızı ve malıyla mülküyle vakfeden hayırseverleri rahmetle anıyor, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün her düzeydeki kıymetli çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.”

TDVSGM/Basın Bürosu-11.05.2020




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder