HABER DETAYLARI

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLU OLSUN


 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili yazılı açıklama yaptı: Çalışanlarımız, ülkemizin geleceği için canla başla her alanda çalışmaya devam etmektedirler”.

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan Kovid-19 salgını, çalışma şartlarını ve hayatını da etkilemiştir diyen Ünal şunları söyledi; “Ne kadar güçlü olunursa olunsun, her devleti ve insanlığın tamamını etkileyen bir salgınla karşı karşıyayız. Çalışma ortamları, saatleri ve bütün düzen değişmek zorunda kaldı. Kamu çalışanları, hizmetlerini evden/esnek çalışma şeklinde yürütmeye başladılar. Vatandaşa hizmet aksamadan her yönüyle devam ettiriliyor.

Bu zorlu süreçte, gece gündüz demeden, canla başla fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Günlerce evlerinden, ailelerinden ve çocuklarından uzakta, vatandaşlarımıza hizmet ediyorlar. Allah yardımcıları olsun. Aynı şekilde, güvenlik güçlerimiz ve bütün kamu çalışanlarımız aynı azimle görevlerinin başındalar.

Özellikle de, VEFA destek gruplarında vatandaşlarımıza hizmet eden Din görevlilerimiz, takdire şayan işlere imza atıyorlar. Hepsine başarılar ve sağlık diliyorum.”

Bu olağanüstü zamanda, emeğin ve dayanışmanın daha da önem kazandığı günde, özellikle özel sektör çalışanlarını ve günlük geçimini sağlayanları da unutmamak gerektiğini dile getiren Genel Başkan Ünal; “Bugün birlik olma zamanıdır. Ayrışma değil bütünleşme, paylaşma ve yardımlaşma günüdür. Hırsla veya çok kazanma anlayışı ile değil, herkesin mutluluğuna katkı sunma günüdür. Çalışanların işine son verme veya emeğini yok etme günü değil, bu krizden birlikte güçlü çıkabilmenin yolunu bulma günüdür.

Gerçek dost zor zamanlarda belli olur. Şu anda da zor bir zaman dilimi içerisindeyiz. Biz bize yeteriz ve birlikten kuvvet doğar anlayışı ile bu zorluklardan inşallah daha güçlü çıkabiliriz. Bunun içindir ki, herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Devletimiz güçlüdür ve büyüktür.

En şerefli varlık olarak yaratılan insanın, insanlık onuruna uygun yaşaması esas olmalıdır. Bunun yolu da, hakkaniyet ölçüsü içerisinde, emeğin karşılığının geciktirilmeden verilmesidir. Adaletli bir gelir dağılımı, liyakat, ehliyet, bilgi ve yetkinlik öncelik olmalıdır. "Daha ehil ve liyakatlisi varken yakınlık sebebiyle bir başkasını tercih ve istihdam eden kimse Allah`a, Resulü`ne ve bütün müslümanlara karşı hâinlik etmiş olur" diyen sevgili Peygamberimiz’in (sas) emri kulaklarımıza küpe olmalıdır.

Yöneticiler ve işverenler bu ölçüler içerisinde davrandıklarında, çalışanlar da görevlerini daha iyi yapmanın çabası içerisinde olurlar. Çalışma barışı ve huzuru da sağlanmış olur” dedi.

Ünal şunları söyledi; “Çalışanlar arasında, özellikle sendikal ayrım yapılmaması, 4/B Sözleşmeli, vekil, geçici çalışanların kadroya alınması, sebepsiz ve hukuksuz yer ve iş değişikliklerinden vaz geçilmesi, adalet ve hakkaniyetle davranılması gerekir.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımız başta olmak üzere, bütün çalışanlarımıza kutlu olsun.”

TDVSGM/Basın Bürosu-30.04.2020




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder