HABER DETAYLARI

ONBİR AYIN SULTANI MÜBAREK RAMAZAN HOŞ GELDİN


 

SORUMLULUĞUN, SABRIN, İNSANİ DEĞERLERİN VE
GÜÇLÜ BİR İRADENİN HAKİM OLDUĞU
MÜBAREK RAMAZAN
SAĞLIK, HUZUR VE HAYIRLARA VESİLE OLSUN.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın;
24 Nisan 2020 Cuma günü başlayacak Ramazan ayı ile ilgili yazılı basın açıklaması:

Sorumluluğun, sabrın, insani değerlerin ve güçlü bir iradenin hakim olduğu en önemli zaman dilimi olan Ramazan ayına, Allah’ın izni ile kavuşmuş olacağız diyen Ünal şunları söyledi:

“Kur’an ayı, sabır ayı, yardımlaşma ayı, bağışlanma ayı, merhamet ayı gibi müstesna birçok özellikleri ve güzellikleri taşıyan bir zaman dilimi olan Ramazan ayını, maalesef buruk bir şekilde karşılıyoruz.

Bütün ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de yayılan Kovid-19 virüsü, dünkü yaşantıları ve insani ilişkileri değiştirdi. İnsanların hayatlarını sınırlandırdı. Salgının yayılmaması için, cemaatle namaz ve Cuma namazı bile kılınamaz oldu. Ramazan ayında ve teravih namazlarıyla dolup taşan camilerimizin mahzunluğu bu ayda da devam edecek. Vatandaşlarımız o coşkuyu, maalesef bu sene yaşayamayacaklar. Bunun içindir ki, sabır ayı olan Ramazan’da oruçlarımızı daha bir farklı tutacağız ve evlerimizde ibadetlerimize aksatmadan devam edeceğiz.   

Sayısız nimetleri veren Yüce Allah’a, kulluğumuz gereği şükredeceğiz. Bu virüsten ve bütün hastalıklardan kurtulmak için dualar edeceğiz. Dünün muhasebesini yaparak, hatalarımızdan, yanlışlarımızdan, günahlarımızdan bir daha yapmamak üzere tövbe edip af dileyeceğiz.

Kulluk sorumluluğumuzu tekrar hatırlayacağız. İnsanoğlunun, gözle görülmeyen bir virüs karşısında ne kadar aciz kaldığını idrak ederek, kendimize çeki düzen vereceğiz. Çalışmaktan, araştırmaktan, ilimden ayrılmadan, insanlığa hizmette hız kesmeyeceğiz. İyiliklerin, güzelliklerin, paylaşmanın ve yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ve güçlü bir şekilde birbirimize göstereceğiz.”

Yüce Allah’ın, insanı en şerefli varlık olarak yarattığını hatırlatan Ünal şöyle devam etti; “Kur’an bize, “İnsanın başıboş bırakılmayacağını” bildiriyor. İnsan olarak bizlere bir görev ve sorumluluk yüklendiğini belirtiyor. Öncelikle insanın, yaratılışının gereğini yapmakla mükellef olduğunu hatırlatıyor. İnsan olarak, Allah’a, kendimize, ailemize, çevremize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı yerine getirmemizi emrediyor.

Sorumluluktan kaçılırsa veya bize emanet edilen hayatı, çevreyi ve bütün kainatı bozmaya kalkışırsak, sonuç huzursuzluk, mutsuzluk ve kargaşa olacağını beyan ediyor.

Sevgili Peygamberimiz (sas) “güzel ahlakı tamamlamak için gönderildiğini” bizlere bildirmiştir. Bizlere düşen de, güzel ahlaklı olabilmektir. Ramazan ayı ve içerisinde bulunduğumuz bu zor zamanlar bunları düşünmeye, tefekkür etmeye ve tekrar öze dönmeye de bir vesile olabilmelidir.

İnsanlar, yarınla ilgili endişelerden dolayı, hız kesmeyen koşuşturmadan yoruldu, kendisini ve yakınlarını unuttu. Ramazan ayını fırsat bilerek, bu koşuşturma içerisinde, kendimize ve Rabbimize dönebilmeliyiz. Oruçlu olmanın bizlere kattığı manevi hazzı doya doya yaşayabilmeliyiz. Kur’an’ı okuyarak, anlayarak ve yaşantımıza tatbik ederek kulluğumuzu hatırlamalıyız. Allah bizlere; “İyilik ve takvâ üzere yardımlaşın; günah ve düşmanlık üzere yardımlaşmayın” buyurmaktadır. (Maide-2). Peygamberimiz Hz.Muhammed (sas) “Kim Allah’a ve âhiret gününe iman ederse komşusuna iyilik etsin!” buyurarak, bizlere komşumuzu gözetmemizi emretmiştir.”

Ünal şöyle devam etti; “Özellikle bugün, birbirimizi dışlayan değil anlayan, nefret eden değil seven, dürüstlükten ve saygıdan ödün vermeyen, dualarımızda birbirini unutmayan, bir, beraber ve bütün olabilmenin zamanıdır.

Milletimiz asırlardır İslam dinimizin mesajlarını en iyi anlayan, algılayan ve yaşamaya çalışan bir yapıdadır. Bütün güzellikleri paylaşabildiğimiz sürece huzura, esenliğe ve kurtuluşa ereceğimizin şuurundadır.

Mecburen, toplu halde birbirimizle buluşamasak ta, evlerimizden, gönüllerimizden ve dualarımızdan, insan bedeni gibi bir olduğumuzu ispat edebiliriz.

Ramazan ayı vesile edilerek, insanî ve sosyal münasebetlerimizin daha samimi ve Allah rızası gözetilerek yapılması sağlanabilmelidir. Artık, hiçbir şeyin dün gibi olmayacağı günümüzde, ebedi huzuru kazanmak için var gücümüzle çalışmalıyız.    

Bu vesileyle; verilen nimetlerin kıymetini ve önemini daha iyi kavrayabildiğimiz Ramazan ayının, cefakar Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımıza, milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa sağlık, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum.

Karşı karşıya kaldığımız salgından ve bütün kötülüklerden bir an önce kurtulmamızı Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Kahraman sağlık çalışanlarımız olmak üzere, emeği geçen herkese başarılar temenni ediyorum. Vefat edenlere rahmet, hastalara acil şifalar diliyorum. Ramazan ayınızı tebrik ediyorum.”

TDVSGM/Basın Bürosu-23.04.2020




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder