HABER DETAYLARI

BIRAKIN DİN GÖREVLİSİ VE DİYANET`LE UĞRAŞMAYI, HERKES İŞİNİ YAPSIN


 

Olağanüstü günlerden geçtiğimiz şu günlerde; millet olarak birlikten, beraberlikten ve birbirimize sahip çıkmaktan başka çaremiz yoktur.

Öncelikli yapılacak iş, dünyada olduğu gibi, ülkemizde de salgın haline gelen Kovid-19 virüsünden en az zararla kurtulabilmemizdir. Görülen şudur ki, bu salgın basite alınabilecek bir şey değildir. Her insanımızın gerekli tedbirleri alması, kendisi, çocukları, ailesi ile bütün milletimizin sağlığı ve geleceği için elzemdir.

Böyle zamanlarda, birilerinin çalışanları birbirine düşürerek, kargaşa ortamı oluşturmasına müsaade edilmemelidir. Daha önce de belirttiğimiz gibi, herkesin görevi ve yapacağı işler Kanun ve ilgili mevzuatlarca belirlenmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz gelenekleri olan, güçlü ve büyük bir devlettir. Bu salgından da en kısa sürede ve en az zararla, Allah’ın izni ile çıkacağımıza inancımız tamdır. Salgından kurtulabilmek için, Devletimizi yönetenlerin talimatlarına uymak, şu anda her vatandaşımızın önemli bir görevidir.

Gece gündüz demeden, çocuklarından, ailelerinden ayrı, canla başla fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımıza, ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah başarılar nasip etsin ve yardımcıları olsun. Aynı şekilde bütün kamu çalışanları ve emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Alınan tedbirler sebebiyle; camilerde ve Kur’an kurslarında görev yapamamanın hüznü içerisinde olan Diyanet görevlilerimiz, özellikle de din görevlilerimiz, üzerlerine düşen görevi, farklı bir ortamda layıkıyla yapmanın gayreti içerisindeler. 112 Acil Çağrı ve VEFA Destek Gruplarında, cansiperane çalışan din görevlilerimiz, dün olduğu gibi bugün de her türlü övgüye layık işler yapmaktadırlar.

Din görevlilerimizin yaptıkları güzellikleri saymakla bitiremeyiz. Hep söylüyoruz, din görevlilerimiz karşılık beklemeden, kendi imkânlarıyla hizmetlerini reklamsız yapmaktadırlar. Amaç, Allah’ın rızasını kazanmak ve milletimize hizmette kusur etmemektir.

Bu zorlu mücadelede, milletimize hizmet ederken, salgın hastalığa yakalanarak vefat eden görevlilerimiz olmuştur. Hastalanan ve tedavileri devam eden görevlilerimiz bulunmaktadır. Vefat eden görevlilerimize ve bütün vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz. Yakınlarına ve camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Hastalarımıza acil ve kalıcı şifalar temenni ediyoruz.

İşler bu kadar zorlu ve her şey görülürken hala imamlar, din görevlileri veya Diyanet üzerinden algı oluşturmaya çalışanları da hayretle ve esefle takip ediyoruz. Bir kez daha diyoruz ki; bırakın din görevlisi ve Diyanet’le uğraşmayı, herkes işini yapsın. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap olduğunu unutmayalım.

Onbir ayın sultanı Ramazan ayının yaklaştığı şu günlerde;
Allah’ım! Senden istenen şeylerin hayırlısını, duanın hayırlısını, kurtuluşun hayırlısını, işlerin hayırlısını, sevabın hayırlısını, hayatın hayırlısını, ölümün hayırlısını istiyorum”
diye dua edelim.

Allah yar ve yardımcımız olsun. 18.04.2020

Nuri ÜNAL
Genel Başkan




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder