KAMU-SEN HABER DETAYLAR

EGE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ FEDERASYONU ZİYARETİMİZE GELDİ


Ege İş Salığı ve Güvenliği Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çamlı ve beraberindeki heyet Genel Başkanımız Önder Kahveci’yi ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette, “özellikle Covid-19  sürecinde iş yerlerinde sağlık ve hijyenin öneminin bir kat daha arttığını ifade eden Çamlı, 2012 yılında çıkartılan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun tüm maddelerinin uygulanmasının 7,5 yıldır ertelendiğine dikkat çekerek ilgili maddeler bir an önce bütün iş yerleri açısından uygulanmaya başlanmalıdır” dedi.   

İş Sağlığı ve Güvenliği profesyonellerinin çalışma ortamlarının sağlıklı ve güvenli hale getirilmesi için hayati rol oynadığı gerçeğinden hareketle iş kazalarının yol açtığı can ve mal kaybının telafisinin mümkün olmadığını vurgulayan Çamlı, kanunun bir an önce bütün hükümleriyle uygulanması için Genel başkanımız Önder Kahveci’den destek istedi.

Genel Başkanımız Önder Kahveci Ege İş Sağlığı ve Güvenliği Federasyonu yetkililerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kahveci,

 “Konfederasyon olarak amacımız bütün çalışanların sağlıklı ve güvenli bir ortamda hizmet üretmelerinin sağlanmasıdır. Biz de uzun zamandan beri kanunun daha fazla ertelenmemesi için gerekli girişimlerde bulunuyor, ilgili platformlarda bu konuyu gündeme taşıyoruz. Sizler gibi çalışan sağlığını önceleyen sivil toplum kuruluşlarının varlığı bizim bu mücadelemize güç katıyor. İnanıyorum ki, en kısa sürede bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte özel sektörde de çalışan sağlığını tehdit eden unsurlar ortadan kaldırılır ve çalışanlarımız güvenli iş yaşamına kavuşur. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak bu yolda her türlü mücadeleyi vermeye ve paydaşlarımızla iş birliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.  




Haber Grubu: SPOT HABERLER
Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder