BASINDA TDVS

Asil Milletimizin Geleceğine Sahip Çıktığı Gün: 15 Temmuz

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın; 15 Temmuz 2016 hain işgal-darbe girişiminin 4. yılı münasebetiyle yaptığı açıklama:

“Türk Milleti tarih sahnesinde yerini aldığından itibaren, çeşitli hainliklerle karşı karşıya kalmıştır. Hedefleri hep aynı olmuştur; Türk Milletini tarihten silmek, Türk Devletini parçalayıp yok etmektir.

15 Temmuz 2016 günü yapılmak istenilen de, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi işgal etmekti. Milletimizi esaret altına almaktı. Asırlarca, kimi Hindu kimi yamyamların yapamadığını gerçekleştirmekti. Ancak, Yüce Allah’ın yardımı ve asil milletimizin kahramanca direnişi sayesinde, bu hainlerin ihanetleri yerle bir edildi. Unutulmasın ki bundan sonra da hep yok edilecektir.

Emperyalizmin kuklaları, Devletimizin ve milletimizin geleceğini karartmaya yönelik hesaplardan asla vaz geçmeyeceklerdir. Bu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Her vatandaşımızın buna göre kendini hazırlaması ve çalışması gerekmektedir. İnsanlarımız birlikten, beraberlikten, bütünlükten ve birbirine sahip çıkmaktan vaz geçmemelidirler. Ayrımız gayrımız olmamalıdır. Aynı vatanda yaşamanın verdiği gurur ve şuurla, ülkemize ve milletimize hizmeti öne alarak çaba sarf etmeliyiz.

Dördüncü yılını idrak ettiğimiz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde geçmiş ve gelecek doğru analiz edilmelidir. Konu hamasetten arındırılarak, başta dini boyutu olmak üzere, askeri, siyasi, ekonomik, istihbari, bürokratik ve dış anlayışları vs. ayrıntılı olarak ele alınmalıdır. Hain FETÖ terör örgütünün ve onun iç ve dış destekçilerinin, yıllardır sinsice yapılanmalarının çoğu ortaya çıkarılmıştır. Ancak, hala sonuca varılamamıştır. Yapılan iftiraların, kumpasların, hak yemelerin, yüce dinimiz İslam’ı kullanarak insanlarımızın samimi din duygularını istismarları bir bir açıklanmalıdır.  

Türk Milleti kimseye ihanet etmemiştir. Kendisine yapılan ihaneti de asla ve asla cezasız bırakmamıştır ve bırakmayacaktır. Dün olduğu gibi, bugün de sureti haktan görünüp, vatan, millet, din ve devlet aleyhine çalışan kim varsa, bulunup gereği yapılmalıdır. Türk Devleti bunu yapacak güçtedir ve yapmalıdır.

Hain darbe-işgal girişiminin dördüncü yılında yine hatırlatmak istiyoruz ki; kurumlara alımlarda ve yükselmelerde liyakat, bilgi, hakkaniyet, adalet, Devleti Ebed-Müddet olan Türk Devletine sadakat ve Milletimize hizmet anlayışı öncelik olmalıdır. İkiyüzlü, münafık anlayışlı, güne ve güce göre kılık değiştirenlere fırsat verilmemelidir.

Bu vesileyle, istiklal ve istikbal uğruna, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve huzuru, al bayrağımızın gök semalarda dalgalanması, ezanlarımızın beş vakit minarelerden okunması için, canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum. Allah milletimizi, Devletimizi ve İslam alemini her türlü hainliklerden, işgal ve karmaşadan korusun.

İLKSAYFA GAZETESİ

Gazeteilksayfa.com

13.07.2020


Ekleyen: Asil Milletimizin Geleceğine Sahip Çıktığı Gün: 15 Temmuz