HABER DETAYLARI

İSTANBUL`UN FETHİNİN 570. YILI KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, İstanbul`un Fethinin 570. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu;

Tarihte önemli bir yere sahip olan, İstanbul’un Fethinin 570. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Ünal şunları söyledi; “Türk Milletinin çağları değiştirdiği, en önemli zaman dilimlerinden birisi olan İstanbul’un fethinin 570. yılını kutlamanın haklı onurunu yaşıyoruz.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sas) asırlar öncesinden, fethin “kumandanını ve askerini öven” müjdesine mazhar olmak, elbette büyük bir gurur kaynağıdır. Bu fetih ile birlikte, II.Mehmed “Fatih” olarak adı tarihe geçmiştir.

Bir çağın kapanmasına ve yepyeni bir çağın açılmasına sebep olan fetih, hem Türk tarihini hem de dünya tarihi değiştirmiştir. Fetih, 570 yıl değil, sonsuza dek unutulmayacak bir başarı olarak anılmaya ve kutlanmaya devam edecektir.

Fatih ve fetih; oyunda, oynaşda değil, mazisini iyi bilen, gününü anlayabilen ve geleceği şekillendirecek gençlere örnek ve rehberdir.

Fetih; çalışmanın, titizliğin, güvenin, birbirine inanmanın, sarsılmaz bir iradenin ve kararlılığın sonucu meydana gelmiştir. Yenilmez olarak kabul edilen ve kibir abidesi olan Bizans’ın, sarsılmaz inanç ve imanla yerle bir oluşunu göstermiştir.

Fatih Sultan Mehmed Han, fetihle birlikte İstanbul’a bir daha asla silinmemek üzere Türk-İslam mührünü nakşetmiştir.

Fethinin sembolü olan Ayasofya Camiinin, 2020 yılında yeniden ibadete açılması da ayrı bir önem arz etmektedir. Fetihte, Akşemsettin Hazretlerinin duası ve Ulubatlı Hasan’ın burçlara diktiği sancak asla unutulmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; İstanbul’un Fethinin 570. yılını kutluyor, cennet mekan Fatih Sultan Mehmed Han’ı, manevi fatihi Akşemsettin Hazretlerini, kahraman ecdadımızı ve kutlu müjdeye mazhar olmuş o güzel askerleri rahmet, minnet, şükran ve dualarla anıyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder