HABER DETAYLARI

TRABZON İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.


Genel Başkanımız Nuri Ünal, Trabzon Şubemizin düzenlemiş olduğu istişare toplantısına katıldı.

İstişare toplantısına; Genel Başkanımız Nuri Ünal ile birlikte Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Temsilcisi Coşkun Dilber ve Sendikalarımızın Şube Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sendikamızın Trabzon Şube Başkanı Arif Gürsoy, Giresun İl Temsilcimiz Hasan Ak, Artvin İl Temsilcimiz Abdurrahman Yıldız ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri ile ilçe temsilcilerimiz katıldılar.

Şehitlerimiz ve bütün geçmişlerimizin ruhuna ithafen Kur’an-ı Kerim okunduktan sonra açılış konuşmasını Şube Başkanımız Arif Gürsoy yaptı. Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Temsilcimiz Coşkun Dilber’de selamla konuşması yaptı. Ardından Genel Başkanımız Nuri Ünal katılımcılara hitap etti.

Ünal; "Türkiye Kamu-Sen, Türk Diyanet Vakıf-Sen ve üye Sendikalarımız ülkemize ve çalışanlarımıza kalıcı hizmetler etmek için çalıştıklarını” dile getirdi.

Ünal, "Devletimizin birliği, dirliği, ülkemizin bütünlüğü, şehit kanlarıyla sulanan ay yıldızlı al bayrağımızın nazlı nazlı dalgalanması, ezanlarımızın beş vakit minarelerden okunması ve Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi güzide iki kurumumuzun ve çalışanlarımızın her alanda en üst seviyeye çıkması için sendikal faaliyetler içerisindeyiz. Araç olarak gördüğümüz sendikacılığı güzele, kardeşliğe, bütünlüğe ve hayra vesile olacak şekilde çaba sarf ediyoruz." dedi.

3600 ek gösterge konusunda da bilgi veren Genel Başkan Ünal, “Türkiye Kamu-Sen olarak öteden beri hep şunu söyledik: “Ek göstergeye 800 puan eklenmesini ve ek göstergeden yararlanmayan kamu çalışanlarının bu haktan faydalanmasını talep ettik. Şimdi bu söz verildiğine göre o artık yapılması gereklidir. Bizler üreten, yol gösteren bir anlayışla, hükümetin önüne de hazır bir çalışma koyalım düşüncesiyle hazırlık yaptık. Yaptığımız bu hazırlık Ekim 2018 ayında Türkiye Büyük Millet Meclisine kanun teklifi olarak sunuldu ve şu anda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda beklemekte. Bir an önce adil bir şekilde yasalaşmasını bekliyoruz” dedi. 

Genel Başkan Ünal; "sendikacılığı ilkeli, kararlı aynı zamanda ahlaklı bir şekilde yaparak örnek olduklarını vurguladı. Çalışanların; sendikası, görüşü veya başka nedenlerle ayrıştırılmaması gerekir. Hak eden kendi hakkı, bilgisi, liyakati ve ehliyeti ile bir yerlere gelebilmelidir. Bu sistemin oluşmasına katkı sağlamak istiyoruz. Kurum idarecileri çalışanlarını ayrıma tabi tutmamalıdır." dedi. 

İlçe temsilcilerimiz karşılaştıkları problemleri ve çözüm yolları ile ilgili görüşlerini dile getirdiler.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder