HABER DETAYLARI

(İLİTAM) İLAHİYAT ÖNLİSANS`TAN SINAVSIZ GEÇİŞİ AYM İPTAL ETTİ


Bilindiği gibi, 18 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kanun maddesi ile “ilahiyat önlisans programından mezun olanlara ilahiyat fakültesi ve aynı programı uygulayan fakültelerde, eşdeğer alanlarda lisans tamamlama eğitimi” imkanı sağlanmıştı.

Anayasa Mahkemesi; CHP Milletvekilleri Engin Altay, Özgür Özel, Engin Özkoç ve 126 milletvekilinin başvurusu üzerine, 19.09.2019 tarihinde 2019/71 sayılı kararı ile Yükseköğretim Kanunu’na eklenen, “ilahiyat önlisans programından mezun olanlara ilahiyat fakültesi ve aynı programı uygulayan fakültelerde, eşdeğer alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır” cümlesini Anayasa’ya aykırı olduğuna ve iptaline karar vermiştir.

Karar, 13 Kasım 2019 tarih ve 30947 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.
Karar geçmişe yönelik değildir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, konuyu yakından takip etmekteyiz.

YÖK yetkilileri ile görüşme yapılmış olup, bir an önce İLİTAM uygulamasından yalnızca Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının yararlanması hususu ve çalışanlarımızın lehine yeni bir kanuni düzenlemenin hayata geçirilmesi talep edilmiştir.

Çalışanlarımıza duyurulur.

 

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN
GENEL MERKEZİ




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUMLAR

  1. Asiye Yıldız 27.05.2020

    Aynı zihniyet yüzünden ilahiyat fakültesi okuyamadim.Diyanet personelinin tümü bitmeden yasa iptal edildi.Resmi görevlinin eğitim seviyesi be kalitesi için bu hakkı yeniden talep ediyoruz..Dib.personeliyim.Yerlesip okuyanlar gibi bende harç yatırarak sınava girerek branşımda okumak istiyorum..Bu konuyu takip edip destek veren herkese teşekkür ediyorum..

  1. Zekeriya Erdem 10.11.2023

    Eğitim Hakkı Şu veya Bu nedenlerle iptal edilmemeli.İlitam Her diyanet personelinin kendisini geliştirmesi için haktır.ve bu hak kısıtlanamaz.daha önce bu yoldan eğitimini tamamlamış Arkadaşlar emsal teşkil edilerek,fırsat eşitsizliğine,hak ihlaline uğrayan personelin mağduriyeti biran evvel giderilmelidir.

  1. Havvanur 06.02.2020

    Zamanında örtüleri den dolayı insanlar engellenirken adalet duyguları neredeydi acaba yıllarca yapılan zulumlerden dolayı insanların elinden eğitim hakkı alınırken adildi de şimdimi adaletsizlik oldu.Bu hak verilecekse herkesi kapsamlı beyan edilen tarih dahilinde olanlara..

  1. Havvanur 06.02.2020

    Zamanında örtüleri den dolayı insanlar engellenirken adalet duyguları neredeydi acaba yıllarca yapılan zulumlerden dolayı insanların elinden eğitim hakkı alınırken adildi de şimdimi adaletsizlik oldu...

1

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder