HABER DETAYLARI

ÇANAKKALE GEÇİLMEDİ GEÇİLEMEZ


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri ÜNAL, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı:

Şanlı tarihimizin altın sayfalarından bir tanesi de Çanakkale zaferidir. Bütün dünyaya ve gelecek nesillere Çanakkale’nin geçilemeyeceğini göstermiştir.

Çanakkale, sadece Anadolu’nun değil, bütün mazlum milletlerin ve İslam aleminin yeniden dirilişinin adı olmuştur.

Çanakkale; hiçbir sınırı, bağı ve bağlantısı olmadığı halde, yamyamlaşan saldırganlara karşı bağımsızlığın şerefli bir başkaldırışıdır.

Çanakkale; aziz şehitlerimizin mübarek kanlarıyla sulanan ve yurt edindiğimiz vatan topraklarımızın, ebediyen Türk yurdu olduğunun ilanıdır.

Çanakkale; ümittir, gelecektir, haksızlıklara ve emperyalist anlayışlara vurulan demir bir yumruktur.

Dünden bugüne ve yarınlarda da Türk milletinin Çanakkale ruhu, artarak devam edecektir. Bu ruhla, içeride ve dışarıda ne kadar hainlik varsa, hepsini yok edecek güçtedir.

Bu duygularla, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 105. Yıldönümünde, Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimize, canlarını seve seve feda eden meçhul kahramanlarımıza, milletimizin bekası uğruna can vermiş şanlı Mehmetçiklerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Asil gazilerimize acil şifalar niyaz ediyorum.

Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

 

Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...

O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar,

Yaralanmış tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,

Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!

Mehmet Akif Ersoy




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder