HABER DETAYLARI

EK-6 DEĞERLENDİRME FORMU


​​​KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİLERİNİN EK-6 DEĞERLENDİRME FORMUNUN

DEĞİŞTİRİLMESİ İÇİN TALEPTE BULUNDUK.

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 35.Maddesinin 2.Fıkrasının (a) bendinde; “Kur’an kursu öğreticilerinin mazeret, süre ve karşılıklı yer değiştirme talepleri dışında kalan isteğe bağlı atanmalarında, EK-6 formda yer alan puanlama esas alınır. Mazerete binaen yapılacak yer değiştirmelerde de EK-6 formdaki puanlama esas alınabilir.” Denilmektedir.

Anılan maddede yer alan EK-6 formunun puan değeri bölümlerinden, (C) Hizmet Puanı (DİB) bölümündeki; “İl ve ilçe merkezlerinde geçen her hizmet yılı için” ve “Köy ve kasabalarda geçen her hizmet yılı için” ibarelerinin yıldan artan ayları kapsamadığından, çalışılan süre olarak mağduriyetlere sebep olduğu çalışanlarımızca Sendikamıza iletilmiştir.

Bu itibarla, anılan Yönetmelik maddesinin “Köy ve kasabalarda geçen her hizmet yılı için” ibaresinin, “yıldan artan ayları” dahil edecek şeklinde değiştirilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı'na yazı yazıldı.

EK-6 DEĞERLENDİRME FORMUNUN DEĞİŞTİRİLMESİ TALEP YAZIMIZ0.pdf



Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUMLAR

  1. MÜCAHİT KUŞAN 16.07.2021

    İl dışı tercihte bulunmak için iki yılını doldurma şartı var.Ancak biz Kuran Kursu Öğreticileri ağustos ayında tercihte bulunup,eylül ayında naklen atandığımız için,Bir sonraki tercihimizde,tekrar il dışı tercihte bulunabilmemiz için bir ay gibi bir kayıpla ikinci yılda değilde üç yıl beklemek durumunda kalıyoruz. Birde büyük şehirlerdeki en ücra köyler bile mahalle geçtiğinden,ek 6 form mükteseb hesaplanırken buralardaki görev yılına iki değil bir puan veriliyor.Yani büyük şehirlerdeki köylerdede daha önce imamlık yapan Kuran Kursu öğreticileri her görev yılı için bir puan alıyor,Küçük şehirlerdeki köylerde görev yapan Kuran Kursu öğreticileri ise her görev yılı için iki puan alıyor. Ben acizane buralardada düzeltime yapılması gerektiği kanaatindeyim.Tabiki takdir büyüklerimizin.

1

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder