HABER DETAYLARI

DİYANET ÇALIŞANLARI TEMSİL HAKKI İSTİYOR


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Diyanet İşleri Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olan Prof. Dr. Ali Erbaş ve Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezine resmi başvuruda bulunarak; Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti üyeliği ve Denetleme Kurulu üyeliklerinde temsil hakkı istedi.

Açıklamasında Genel Başkan Ünal şunları dile getirdi ;

“Sayısı 140 bini bulan Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanları özellikle de din görevlerimiz, Türkiye Diyanet Vakfının bütün çalışmalarında baş aktör olarak görev almaktadırlar. Her alanda canla başla görev yapan Diyanet çalışanları özellikle de din görevlileridir. Büyük bir özveri içerisinde Türkiye Diyanet Vakfının hizmetlerine katkı sunmaktadırlar. Gece gündüz, tatil demeden çalışmaktadırlar. Her türlü hayri hizmetlerin yapımında, tanıtımında ve oluşmasında en önde olmaktadırlar. Ancak, Türkiye Diyanet Vakfının karar alma mekanizması olan ne genel kurulunda ne yönetiminde ne de denetlemesinde din görevlileri bulunmamaktadır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, daha iyi hizmet etmek ve katılımcılığı arttırmak adına Türkiye Diyanet Vakfı'nın Genel Kurulu, Yönetim ve Denetleme Kurulunda din görevlilerinin temsil edilmesi gerektiğini talep ediyoruz.” dedi.

Genel Başkan Ünal; “Böyle bir uygulama gerçekleştiğinde Türkiye Diyanet Vakfı’nın çalışmalarına olumlu katkı sağlanmış olacaktır.

Bunun için, Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi’ne yazılı müracaatta bulunduk. Konunun çalışanlarımız adına takipçisi olacağız.” dedi.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder