HABER DETAYLARI

FARKLI DA OLSAK, AŞURE GİBİ BÜTÜN OLALIM


BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM, 
FARKLI DA OLSAK, AŞURE GİBİ BÜTÜN OLALIM

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın “Aşure Günü” mesajı:

9 Eylül 2019 Pazartesi 10 Muharrem 1441 Aşure Günü.

 

Aşure; farklılıkların ve ayrı düşüncelerin kaynaşarak, tatlı bir birlikteliğe nasıl dönüşebileceğini bizlere göstermektedir. Birbirinden farklı ve çeşitli gıda maddelerinin birleşerek, tek bir yiyecek haline geldiği aşure, verdiği tat ve görüntü ile de önemli mesajlarvermektedir. 

Allah’a, Peygamberimiz Hz.Muhammed’eKitabımız Kur’an-ı Kerim’e inanan-iman eden, aynı Kıbleye yönelen, aynı Bayrağın altında hür bir şekilde yaşayan bizlerin, birlik ve beraberlik içerisinde olmamız elzemdir. Farklılıklarımız bizleri birbirimize yakınlaştırmalı, sevdirmeli ve aşure gibi tatlandırmalıdır.

Asırlar önce Kerbelâ’da, Hicri 10 Muharrem 61 yılında, Sevgili Peygamberimiz’in (sas) “Cennet çocuklarının efendisi” diye övdüğü Hz. Hüseyin efendimiz ve Ehl-i Beytten olmak üzere 70’den fazla arkadaşı şehit edilmişti.

Kerbela hadisesi ile Muharrem ayı hüzün ayı olmuştur. Yürekler yanmış, anıldığında bugün dahi hepimizin içleri kan ağlamakta, gözlerimizden yaşlar gelmektedir. Kerbela, biz Müslümanların hafızasından asla silinmeyecektir. Buna sebep olan ve o hain fiili işleyenler hep lanetle anılacaktır.

Hani Mehmet Akif Ersoy’un Peygamberimiz Efendimizin (sas) doğduğu zamanı anlattığı şiirindeki Sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta; Dişsiz mi bir insan, onu kardeşleri yerdi!” mısraları, sanki Kerbela’da yeniden yaşanmıştı.

Bu kanlı tarih ve buna benzer olaylardan ders alarak; tasada ve kıvançta bir olan Türk milletinin, bu özel coğrafyada kardeşçe yaşamaktan başka çıkar yolu yoktur. Aynı şekilde, bütün mülümanlar kardeşliğe zarar verecek her türlü davranıştan kaçınmalıdır. Bugün de milletimizi ve İslam alemini bölmeye, parçalamaya ve yok etmeye çalışanlara fırsat verilmemelidir.

Aşure günü vesilesiyle, sadece acılarımızı hatırlamak değil, yeni ve farklı acıların yaşanmaması için gerekli gayretin gösterilmesi herkesin görevidir. Çare de bellidir, o da Cenab-ı Hakk’ın Kur’an-ı Kerim’de buyurduğu Müminler ancak kardeştirler.”ayetidir. Yine, Sevgili Peygamberimiz’in (sas) Birbirinizin özel hallerini araştırmayın. Birbirinizle üstünlük yarışı içine girmeyin. Birbirinize haset etmeyin. Birbirinize kin beslemeyin. Birbirinize sırt çevirmeyin. Ey Allah’ın kulları! Kardeş olun” emrinin yerine getirilmesidir.Üstünlüğün takvada olduğunu unutmadan, sadece yardımlaşmanın, paylaşmanın ve birlikte olmanın yolları bulunmalıdır.

Aşure günü, emperyalist anlayışların İslam coğrafyasında yaşatmak istedikleri yeni Kerbelâ’lara fırsat verilmemesi için başlangıç olmalıdır. Senlik benlik duyguları bir tarafa bırakılmalıdır. Aşure günü, hoşgörünün, sevginin, bereketin zamanı yapılabilmelidir. Bir olmak, iri olmak ve diri olmak sağlanabilmelidir.  

Aşure günü vesilesiyle; başta Hz.Hüseyin ve Kerbela şehitleri ile gözlerini kırpmadan canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi, saygıyla, şükranla ve dualarla anıyorum.

Cennet vatan ülkemiz başta olmak üzere, bütün İslam coğrafyasının ve insanlığın esenlik içerisinde huzurlu, mutlu, birlik ve beraberlik içerisinde olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder