HABER DETAYLARI

MEMUR CAN, BUNLAR KASA DOLDURMA DERDİNDE


Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yetkili konfederasyonun toplu sözleşme sürecinin ardından başlayan Hakem Kurulu toplantılarında da memur ve emeklilerin sorunları yerine kendi kasalarını doldurma gayreti içine girdiğini belirtti.

Genel Başkan Kahveci, “Yetkili konfederasyon memur sorunları yerine dayanışma aidatı gibi emeği, adaleti ve eşitliği alt üst edecek bir uygulama talebi ile gündemi meşgul ediyor. Memur ve emeklilerimiz can derdinde iken bunlar adeta et derdine düşüyorlar. Toplu sözleşme sürecini heba ettikleri gibi Hakem sürecini de heba etme çabasına giriyorlar” dedi. 

Genel Başkan Önder Kahveci açıklamasında;

“Gerek toplu sözleşme dönemleri dışında gerekse toplu sözleşme süreçlerinde sendikacılık ciddiyetinden uzaklaşıp havanda su dövmekten başka bir iş yapmayanlar, yumurta kapıya dayanıp zora geldiklerinde emeği ve adaleti sıkça kullanır oldular. 

Var oldukları günden beri, adaletle uzaktan yakından ilgisi olmayanlar, yetkiyi ele geçirdikten sonra liyakat ilkesinin yerle bir edilmesine tek bir söz edemeyenler, şimdi adalet ve emeğe saygı talep ediyorlarmış. 

Çok uzağa gitmeye gerek yok, bu sendikalar toplu sözleşme görüşmelerinde dahi bütün uyarılarımıza rağmen toplu pazarlık masasında sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, 3600 ek gösterge, vergi dilimleri, yardımcı hizmetliler, bayram ikramiyesi, mülakatın kaldırılarak adil bir sistemin getirilmesi, emekli maaşlarının yükseltilmesi gibi tek bir konuyu dahi müzakereye açmadılar. Bunlar, koskoca 21 günü heba edip, aileleriyle birlikte 20 milyon vatandaşımızın 2 yıllık geleceğinin şekilleneceği   bu dönemi ekran karşısında şov yapma aracı haline getirdikten sonra acaba şimdi hangi adaleti talep ediyorlar? 

Bu sendikalar; toplam nüfusumuzun dörtte biri Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun vereceği karara dikkat kesilmişken buraya dahi kamu görevlilerinin ve emeklilerin sorunlarını taşıyıp bir çıkış yolu bulma gayretine girmiyor, hâlâ dayanışma aidatı gibi emeği, adaleti ve eşitliği alt üst edecek bir uygulama talebi ile gündemi meşgul ediyor, kasalarını doldurma peşinde koşuyorlar. Memur ve emeklilerimiz can derdinde iken bunlar adeta et derdine düşüyorlar. Toplu sözleşme sürecini heba ettikleri gibi Hakem sürecini de heba etme çabasına giriyorlar.

Yıllar yılı kamu görevlilerine bir şey kazandıramayanların, adaleti bozanların, bundan sonra da memur ve emeklilerimiz için yapacakları bir şey yoktur. “Ayarını bozduğun kantar, gün gelir seni de tartar” atasözünde olduğu gibi güce tapıp varlık sebepleri olan kamu görevlilerini unutanlar, gün gelir işte böyle taptıkları güçten ve bozdukları teraziden adalet dilenirler”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder