HABER DETAYLARI

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI`NI YIPRATMAK KİMSEYE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ


 

1-Milletimizin gözbebeği olan Diyanet İşleri Başkanlığı, 3 Mart 1924 tarihinde Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş, Anayasal bir kurumdur. Toplumu din konusunda aydınlatmakla görevlidir.

 2-Diyanet İşleri Başkanlığı; Anayasamızın 136. maddesindeki ifadesi ile “Laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek” herkesin hocası olma ve herkesi kucaklamak gibi bir özelliği taşımaktadır

3-”İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek” görevi Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilmiştir.

4-Zaman zaman Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevlerini karıştıranlar tarafından veya farklı niyetlerde olanların, bu güzide Kurumumuzu yıpratmak istediklerine şahit oluyoruz.

5-Şunu herkesin bilmesi gerekir ki; Kurumları yok ederek, yıpratarak veya hizmetlerini yok sayarak bir yere ve sonuca varılmaz. Varsa kişilerin eksiklikleri veya hatalarının tespiti ve giderilmesidir.

6-Toptancı bir yaklaşımla, Kurtuluş mücadelemizin ve Cumhuriyetimizin en önemli kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın varlığına yönelik söz ve davranışlar kabul edilemez.

7-Diyanet İşleri Başkanlığı, ülkemizin bütünlüğünün, milletimizin birliği, beraberliği, geleceği ve huzurunun temin ve tesis edilmesi için, her yerde ve şartta cefakar görevlileriyle büyük bir özveri içerisinde vatandaşlarımıza hizmet etmektedirler.

@nuriunal06    @tdvsgm2018 
TWİTTER ADRESLERİNİ PAYLAŞALIM (RETWEET YAPALIM)




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder