HABER DETAYLARI

TOPLU SÖZLEŞMEDE ÜÇÜNCÜ OTURUM TAMAMLANDI


Toplu sözleşme görüşmelerinde üçüncü oturum hizmet kollarının komisyon raporlarının görüşülmesiyle devam etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda yapılan görüşmede Genel Başkanımız  Önder Kahveci ,Toplu Sözleşmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer ile teknik heyetimizde hazır bulundu.

KAHVECİ: BİR MEMUR PAKETİ HAZIRLANMASI VE KANUNLAŞMASI KONUSUNDA ISRARCIYIZ

Toplantının öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Genel Başkan Önder Kahveci, “Yarın hükümetin teklifini öğreneceğiz. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak beklenti ve taleplerimizi ortaya koyduk. Ortaya koyduğumuz bu rakamların hepsinin bir dayanağı var. Ortada yaşanan ekonomik gerçekler varken verilecek teklif bu yaşanan  gelişmelere uygun olmalıdır. Sadece zamlar değil çözüm bekleyen onlarca sorun var. Sözleşmeliler, vergi dilimleri, ek gösterge vs. Bu masa bunların çözüm yeri olmalıdır. Biz Türkiye Kamu-Sen  olarak bunları takip edeceğiz ve sonuç alınması için çaba göstereceğiz. Sadece zam oranları değil çözüm bekleyen bu konuları da bir karara bağlamalı ve TBMM’nin açıldığı tarihten itibaren hazırlanacak olan bir memur paketi içerisinde bu sorunların çözüme kavuşmasını elbirliği ile sağlamalıyız” dedi. 

KAHVECİ: VERİLECEK ZAM TEKLİFİ EKONOMİK GERÇEKLERLE BAĞDAŞMALI

Toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncü oturumunda söz alan Genel Başkanımız Önder Kahveci, hükümet tarafından yarın yapılacak olan zam teklifinin ekonomik gerçeklerle bağdaşması gerektiğinin altını çizdi. Toplu sözleşme masası heyetinin bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Genel Başkan Önder Kahveci, "Toplu sözleşme masasının üyeleri olarak zam dışında çözüm bekleyen diğer konuları da bu masada konuşmalıyız. Ek gösterge rakamları, vergi dilimleri, sözleşmeli çalışanların beklentileri, bütün ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, yönetici atama sisteminin yeniden tesis edilmesi, mülakatın kaldırılması, yardımcı hizmetlilerin beklentileri gibi konularda adımlar atılmalı ve çözüme kavuşturulmalıdır.  

Yarın gelecek teklifi bekliyoruz. İnsanların gözü kulağı bu masada. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak geçmişte taleplerimizi gerçekleşen enflasyon rakamları üzerinden istedik. Hedef enflasyona göre verilecek bir teklif gerçeklerle bağdaşmaz. Umuyoruz yarın yapılacak teklifte de bu durum gözetilir. Ekonomik anlamda yaşadığımız sıkıntılar ortada. Alım gücünde yaşanan düşüşler herkesçe malum. Yani sıkıntı oldukça büyük. Biz elbette bu masadan mutabakat çıksın isteriz. Beklentiler boşa çıkamasın ve karşılık bulsun. Temennimiz yarın memur ve emeklilerimizi memnun edecek bir teklif gelsin. Tekrar bayramınızı kutluyor, başarılar diliyorum" dedi.

Toplu sözleşme görüşmeleri 16 Ağustos Cuma günü yapılacak dördüncü oturumla devam edecek. Bu oturumda, genel konularla ile birlikte hükümet 2020 ve 2021 yıllarını kapsayan zam teklifini de sunacak.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder