HABER DETAYLARI

KURBAN BAYRAMI HUZURA, BİRLİKTELİĞE, BÜTÜNLÜĞE VESİLE OLSUN


 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 11 Ağustos 2019 Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı nedeniyle yazılı açıklamada bulundu.

Ünal, “Allah'a (cc) yaklaşmanın bir vesilesi olan kurban ibadeti teslimiyetin göstergesidir.

Kurban, yardımlaşmanın, birbirini anlamanın, sabırlı olmanın faziletinin ve huzurla yaşayabilmenin zaman dilimlerinden bir tanesidir.

Kurbanın ne etlerinin, ne de kanlarının asla Allah’a ulaşmayacağı Kur’an-ı Kerim’de bizlere bildirilmiştir. Önemli olan, sadece takvamızın ulaşacağı yani Allah’a karşı gelmekten sakınmamız gerektiğidir. Bu sebeple, kurbanın gerçek anlamıyla idrak edilmesi önem arz etmektedir” dedi.

Kurban Bayramında, muhtaçların unutulmaması gerektiğini ifade eden Ünal, şunları söyledi; “Bayram, kimsesizlerin, fakirlerin ve başkasına muhtaç olanların kucaklandığı gün olmalıdır. Onların görüp gözetildiği, sarıp sarmalandığı birkaç gün bile olsa mutluluk ve sevinçlerinin yaşatıldığı zaman olmalıdır. Güzelliklerin ve huzurun paylaşılması bütün insanları da mutlu edecektir. Dertleriyle dertlenmek, kol kanat olmak birbirimize olan görevlerimizdir. Kurban buna vesile olacak, yani birbirimize yakınlaştıracak en güzel vesiledir. İnsanların birbiriyle irtibatını kesmemesi gerekir. Ziyaretleşmek, hastalara Allah’tan şifalar dilemek birlikteliğe de vesiledir.”

Ünal, her kurban bayramı öncesi, bazı kişilerin hayvan katliamı yapılıyor görüşlerinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak şöyle devam etti; “Yüce dinimiz İslam, hiçbir canlıya eziyet edilmemesini emretmektedir. Sevgili Peygamberimiz, hayvanlara karşı da merhametli olunması gerektiğini ortaya koymuştur. Bunun güzel örneklerini de bizlere göstermiştir. İbadet maksadıyla kesilen kurbanlıklarla, vahşeti ve katliamı yan yana getirmek olacak şey değildir. Bu anlayış tamamen art niyet taşımaktadır. Bu vesile ile kurban keseceklerin de kurbanlıklara gerekli özeni, şefkati göstermeleri, sağlık, güvenlik ve temizlik yönünden de her türlü tedbirleri almaları mutlaka gerekir. Kurban derilerinin de belirsiz ve kim olduğu bilinmeyen kişi ve kuruluşlara verilmemesini hatırlatmayı bir görev biliyorum.”  

Ünal sözlerini şöyle sürdürdü: “Kesilen kurbanların Allah’a yakınlığa vesile olmasını, milli ve manevi duygularımızın artmasını, çevrenin temizliği ve korunmasını, sevgi ve saygının yayılmasını, kardeşlik, huzur ve esenliğin her yanı sarmasını, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum.

Dünyanın neresinde olursa olsun, soydaşlarımız ve dindaşlarımızın ve bütün insanlığın karşı karşıya kaldığı kan, gözyaşı, vahşet ve insanlık dışı bütün davranışların son bulmasını diliyorum.

Hac görevini yapmak üzere, kutsal topraklarda bulunan vatandaşlarımız başta bütün Müslümanların sağlık, huzur ve huşu içerisinde hac ibadetlerini yaparak memleketlerine dönmelerini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Cefakarca görev yapan Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımız başta olmak üzere, aziz şehitlerimizin kıymetli ailelerinin, kahraman gazilerimizin ve yakınlarının, Türk milleti ve İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder