HABER DETAYLARI

BİRLİK VE BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE HEDEFİMİZ ETKİDEN YETKİYE



18. kuruluş yılımızda Sendikamızın “Başkanlar Kurulu” toplantısını, 27 Temmuz 2019 Cumartesi günü teşkilatımızın merkezi Ankara Türkiye Kamu-Sen Genel Merkez toplantı salonunda gerçekleştirdik.

Başkanlar Kurulu toplantımıza Genel Merkez Yönetim, Denetleme, Disiplin Kurulu Üyelerimiz, Şube Başkanlarımız, İl Temsilcilerimiz ve Yardımlaşma Sandığımızın Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Ayrıca, 2002-2008 yılları arasında Genel Başkanlığımızı yapan Bilal Eser bey onur konuğu olarak toplantımıza iştirak etti.

Toplantımız; Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.  Kurucu Genel Başkanımız merhum Tevfik Yüksel ve teşkilatımızdan ahirete irtihal etmiş bütün yönetici, üyelerimiz ve çalışanlarımızın ruhlarına ithaf edilmek üzere Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyemiz Mehmet Yılmaz tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Toplantımıza onur konuğumuz olarak katılan Bilal Eser bey selamlama konuşması yaparak, geçmişten örnekler verdi ve birlik, beraberlik içerisinde Türk Diyanet Vakıf-Sen’in geçmişte olduğu gibi yetkili sendika olması için hep birlikte gayret göstermemiz gerekir dedi.

Açılış konuşmasını Genel Başkanımız Nuri Ünal yaptı.
Necip Fazıl Kısakürek’in;

Kırılırda bir gün bütün dişliler
Döner şanlı şanlı çarkımız bizim
Gökten bir el yaşlı gözleri siler
Şenlenir evimiz barkımız bizim

Yokuşlar kaybolur çıkarız düze
Kavuşuruz sonu gelmez gündüze
Sapan taşlarının yanında füze
Başka alemlerle farkımız bizim.

Şiirinden iki dörtlüğüyle konuşmasına başlayan Genel Başkan Ünal özetle şunları söyledi:

“18 yıl önce 27 Temmuz 2001 tarihinde Kurucu Genel Başkanımız merhum Tevfik Yüksel’in öncülüğünde 51’i Diyanet İşleri Başkanlığı 16’sı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden olmak üzere toplam 67 kurucusu ile TÜRK DİYANET VAKIF-SEN kurulmuştur. Ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olan ve Türkiye’nin ilk memur sendikaları konfederasyonu olan Türkiye Kamu-Sen’e üye olmuştur.

Sendikamız, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarına hizmet etmek için kurulmuş ve hizmet etmektedir. Üyelerimiz başta olmak üzere bütün çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini korumak ve yeni hakların alınması için çaba sarfetmektedir.

Cennet vatan ülkemizin birliği, dirliği ve bütünlüğü bizlerin olmazsa olmazıdır.

Sendikamızın kuruluşundan bugüne kadar emeği geçmiş, katkı sağlamış ve her türlü zorluğa, ötekileştirmeye ve baskıya rağmen üye olmuş, her düzeyde yöneticilik yapmış bütün arkadaşlarımıza, başkanlarımıza, temsilcilerimize ve üyelerimize şükranlarımı arzediyorum.

Bizler de hep beraber üstlendiğimiz görev sorumluluğu gereği olarak, Türk Diyanet Vakıf-Sen’imizi en üst seviyeye taşımaktır. ETKİLİ olan Sendikamızı YETKİLİ hale getirmektir. Allah’ın izni, siz değerli cefakar  temsilcilerimiz ve üyelerimizin sayesinde yükselişimiz başlamıştır.

Başkanlar Kurulu toplantımız da bu yükselişimize ve dirilişimize katkı sağlayacaktır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen’imiz kuruluş ilkesi, ülküsü, hedefi, amacı ve ilkesinden asla taviz vermeden yoluna devam etmektedir ve edecektir. Sendikamıza katkı sunan ve yükselmesi için elinden geleni yapmaya çalışan kim olursa olsun bizim için değerlidir. Hep beraber, aynı duygu ve düşüncelerle, aynı idealle; Sendikamızın kurumsal yapısına ve geleceğine, kimsenin zarar vermesine de asla müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz.

Önemli olan Türk Diyanet Vakıf-Sen’in varlığıdır, yaşamasıdır ve nice onsekizli yıllara güçlü bir şekilde ulaşmasıdır.”

Genel Başkan Ünal, yapılan faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Gelecek dönem çalışmaları ile ilgili hedeflerini ve yapılacak faaliyetleri dile getirdi.

Ardından, 15 Mayıs 2018-15 Mayıs 2019 arasında üye sayısını artıran illerimiz adına Şube Başkanı ve İl Temsilcilerimize teşekkür belgeleri verildi. Teşekkür belgelerini, önceki dönemlerde Genel Başkanlığımızı yapan Bilal Eser bey ve Genel Başkanımız Nuri Ünal takdim ettiler.

Daha sonra, Başkanlar Kurulu katılımcıları söz alarak, gündem ve güncel konular ile ilgili görüş, öneri ve eleştirilerini dile getirdiler.

Toplantımız, ETKİLİ SENDİKA olan Türk Diyanet Vakıf-Sen’imizin YETKİLİ SENDİKA olması için katılımcıların tamamı tarafından, şu anda olduğu gibi birlik, dirlik, bütünlük, samimiyet ve özveri içerisinde çalışılması vurgusuyla aile fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Merkezi olarak, Başkanlar Kurulu toplantımıza katılan değerli arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

VAR OLSUN TÜRK DİYANET VAKIF-SEN.

VAR OLSUN TÜRKİYE KAMU-SEN.

 

başkanlarkurulusonuçbildirisi10.pdf



Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder